Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
14.02.2015 13:48:04
Deli članek:

Spet gre zares

Arsen Perić

Konec tedna bodo košarkarji v ligi ABA igrali tekme 22. kroga. Novomeško Krko danes ob 19. uri čaka gosotvanje pri Mega Leksu.

Danes čaka novomeške košarkarje težka preizkušnja v Sremski Mitrovici, kjer tamkajšnjo dvorano lokalno prebivalstvo pridno polni na skoraj vseh tekmah Mega Leksa, ne glede na to, kdo stoji nasproti.

Tokrat bo to Krka, ki ima za Partizanom trenutno najdaljši niz zmag v ligi. Varovanci Aleksandra Džikića ga želijo nadaljevati, v Srbiji bodo že nastopili v bolj popolni postavi kot prejšnjo nedeljo, ko so doma premagali vodilno Crveno zvezdo. Sredin poraz v državnem prvenstvu ni niti malo zmotil ritma ali pokvaril vzdušja. Tisto je bil "trening", danes sledi prava tekma, pa čeprav tega ne povedo naglas.

"Mega Leks ima prednost v višini na položajih od dva do pet. Dejstvo je, da so prvi trije na MVP-lestvici iz Mega Leksa. Ima igralce z bogatimi evropskimi izkušnjami, celo zmagovalca evrolige Kešlja, ki je generator njihovega tekmovalnega momenta in pravi vzornik svojim mlajšim igralcem. Moštvo igra brez kakršnegakoli tekmovalnega pritiska, kar se še posebej vidi v fazi tranzicije, kjer so nepredvidljivi in zelo nevarni. Moramo vzpostaviti nadzor nad ritmom tekme in Miljenovića ločiti od ostale četverice na parketu. Musli in Jokič sta med najboljšimi centrskimi dvojicami v ligi in sta nevarna pod obema košema. V prvi tekmi smo bili slabši v skoku, zdaj jim bomo poskušali biti enakovredni," je natančno razčlenil tekmeca Džikić, ki snuje maščevanje za poraz z Mega Leksom v Novem mestu.