Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ku
STA/ku
13.02.2015 11:44:24
Deli članek:

Brata Gasol za zgodovino

Reuters

Prvič v zgodovini lige NBA se bo zgodilo, da bosta ob uvodnem sodniškem metu za žogo skočila brata.

Pau na eni in Marc Gasol na drugi strani bosta v nedeljo v New Yorku spisala novo poglavje na tekmah All Stars. Hkrati se bo zgodilo prvič, da bosta za prvo žogo skočila evropska igralca.

Španska brata letos predstavljata hit tekmovanja. Starejši Pau igra za Chicago, mlajši Marc pa je soigralec Bena Udriha pri Memphisu. V glasovanju sta prejela toliko glasov, da bosta tekmo zvezd v noči na ponedeljek začela v prvi peterki.

Pauju bodo družbo delali Carmelo Anthony (New York), LeBron James (Cleveland), Kyle Lowry (Toronto) in John Wall (Washington), na drugi strani pa bodo James Harden (Houston), Stephen Curry (Golden State), Dirk Nowitzki (Dallas), Marc Gasol (Memphis) in Klay Thompson (Golden State).

Z uvodnim skokom španskih bratov bo tako tudi simbolično zaokrožena zgodba o prodoru neameriških igralcev v ligi NBA. Letos jih nastopa rekordnih 101, med njimi tudi trije Slovenci. Ob že prej omenjenem Udrihu še brata Dragić.

Temu primerna je tudi odzivnost svetovnih medijev na spektakel v dvorani Madison Square Garden. Tekmo bo mogoče spremljati v 200 državah sveta in 47 različnih jezikih, za dogodek pa se je akreditiralo 534 predstavnikov medijev iz 52 držav.

Vikend All Stars se bo začel že v petek s tekmo Rising Stars Challenge, ki ima tokrat spremenjen format. Na eni strani bodo igralci iz devetih različnih držav in na drugi najboljši mladi ameriški košarkarji. V soboto je na sporedu tekmovanje v trojkah, spretnostni poligon ter zabijanje, v nedeljo pa glavna tekma.

All Stars poteka od leta 1951 z izjemo 1999, ko se liga NBA ni odvijala zaradi 'lockouta'. Vzhod vodi s 37:26 in brani lansko zmago iz New Orleansa, ko je prekinil niz treh uspehov Zahoda.