Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.02.2015 18:10:50
Deli članek:

Curryja premagala desetletnica (video)

Reuters

To sezono najboljši metalec trojk v ligi NBA Stephen Curry se je znašel v manjši zadregi.

Ta konec tedna bo v New Yorku potekala tekma vseh zvezd lige NBA, na kateri bo nastopil tudi 26-letni Curry, ki je sicer s 40 odstotki uspešnosti to sezono najboljši strelec trojk v najboljšem košarkarskem tekmovanju na svetu, povprečno na tekmo zadane 3,2 trojke.

Sedmi strelec lige, ki nosi dres Golden State Worriorsov, se je individualno pripravljal na tekmo metanja trojk na all starsu, na kateri je seveda eden glavnih favoritov za zmago.

Da treningi niso bili enolični in dolgočasni, pa so poskrbeli določeni sponzorji, ki so v telovadnico pripeljali nekaj košarkarskih navdušencev, ki so Stephena izzvali v metanju trojk.

S prvimi štirimi nasprotniki organizator igre ni imel težav, drugače pa je bilo, ko ga je obiskala mlada, le desetletna deklica Jaden Newman, ki ga je premagala v njegovi igri in na njegovem terenu.

Jaden je namreč zadela 16, njen nasprotnik pa le 15 trojk, in se veselila prestižne zmage nad zvezdnikom lige NBA.

vszi

Mogoče je treba dodati, da tekmovalca nista imela ravno istih pogojev tekmovanja. Jaden je trojke metala s črte, ki je nekaj bližje košu - mera, ki jo imajo na tekmah v osnovnih in srednjih šolah -, medtem ko je Stephen metal s črte za tri lige NBA. Pa vendar je bila zmaga zaslužena. Navsezadnje ima Jaden le deset let, pa še deklica je.