Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ku
STA/ku
14.02.2015 10:18:44
Deli članek:

Gogi pred izhodnimi vrati Phoenixa?

profimedia

Čezatlantsko zatišje ob tekmi vseh zvezd v ligi NBA je nekoliko vznemirilo dogajanje na košarkarski tržnici pred četrtkovim prestopnim rokom.

Iz Phoenix Suns prihajajo vse glasnejše govorice o prodaji slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića.

Za Gogija so po poročanju največjega ameriškega novičarskega portala za področje športa ESPN pokazali precejšnje zanimanje v vrstah Houston Rockets in Los Angeles Lakers, ki bodo skušali vodstvo Phoenixa prepričati, da je smotrna takojšnja prodaja slovenskega košarkarja.

Če se to ne bo uresničilo, so v Los Angelesu že napovedali, da bodo Dragića, ki mu bo poleti potekla pogodba, kot prostega igralca z mamljivo ponudbo skušali privabiti v svoje vrste.

To je scenarij, ki si ga v Phoenixu najmanj želijo, kajti v tem primeru bi Dragić odšel brez odškodnine. Vodja košarkarskih operacij pri soncih Lon Babby za časnik Arizona Republic ni potrdil govoric o Dragićevem odhodu, potrdil pa je, da do prestopnega roka ne bodo mirovali: "Pričakujem, da bomo kar se da dejavni. Pri tem mislim, da ne bomo sedeli križem rok in čakali na telefonski klic, temveč bomo vzeli telefone v roke in klicali naokoli vse klube, dvigovali temperaturo in preučevali možnosti. Ne bi me prav nič presenetilo, če bomo sklenili posel."

Phoenix ima po prihodu Isaiaha Thomasa, s katerim je sklenil triletno pogodbo v vrednosti 27 milijonov dolarjev, pred tem je petletno pogodbo v vrednosti 70 milijonov dolarjev podpisal z Ericom Bledsoejem, ter z Dragićem, v ekipi tri močne branilce.

Voda na mlin govoricam o Dragićevem odhodu iz Arizone so tudi Ljubljančanove nekoliko manj bleščeče predstave v letošnji sezoni ter nezadovoljstvo s statusom v ekipi, ko žoga ni toliko pri njem kot prejšnjo sezono.

"Sestava naše ekipe je nekoliko neuravnotežena, kar moram priznati, je predvsem moja krivda. Imamo gnečo na obrambnih položajih, želeli pa bi se močnejše centre, ki bi zadevali in lovili odbite žoge," je izvršni direktor kluba Ryan McDonough v izjavi za lokalno radijsko postajo 98.7 FM okrepil govorice o nadaljnji Dragićevi prihodnosti, v kateri od drugih franšiz.

Phoenixu se vse bolj izmika mesto v končnici, na zadnjih šestih tekmah je petkrat izgubil. Sonca so z izkupičkom 29 zmag in 25 porazov na osmem mestu Zahoda, a se jim je deveta Oklahoma City Thunder približala na zmago.