Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
13.02.2015 14:27:40
Deli članek:

Grobost, izključitev, leteči stol, pretep (video)

vszi

Povprečen ljubitelj košarke na sončni strani Alp o kitajskem prvenstvu prav gotovo ne ve veliko.

Za začetek bomo podali le nekaj osnovnih podatkov. V ligi nastopa dvajset ekip, ki so v začetku meseca končale z rednim delom sezone. V končnico pa se je uvrstilo najboljših osem moštev s prvenstvene lestvice, ki se borijo za naslov prvaka. Omenimo lahko še to, da so vse ekipe, razen Bayija, okrepljene s po dvema tujima igralcema, od 38 tujcev pa jih kar 37 prihaja iz ZDA (dovoljen je še en azijski igralec). Med njimi je torej samo en Neameričan, to je Ukrajinec Vjačeslav Kravcov.

V četrtfinalu, ki se je začel 6. februarja, se igra na tri dobljene tekme. Oziroma, se je igralo, saj so vsi štirje dvoboji že končani. Štirje nosilci niso imeli težav s tekmeci in so se že uvrstili v polfinale. Medtem ko se je dvoboj prvega Guandonga in osmega Donguana končal z zmago prvega s 3:1, v ostalih treh parih favorizirana moštva niso izgubila niti enega srečanja.

Tako je bilo tudi v obračunu tretjega Qingdaa in šestega Shanxija. A le s to razliko, da je njuno tretje srečanje postreglo s stvarmi, ki ne sodijo na športna prizorišča. Že med tekmo samo je bilo veliko nešportnih potez, umazanih udarcev, spotikanj in podobno.

Predvsem Von Wafer in Jeremy Tyler sta bila tista, ki se nikakor nista mogla sprijazniti s porazom njunih pogumnih zmajev. Malo pred zadnjim piskom sirene je Wafer s kolenom grobo podrl enega od tekmecev in bil takoj izključen.

Na poti proti slačilnici je v roke vzel stol in ga jezno zalučal proti tribuni. Nato je član orlov Iranec Hamed Haddadi pristopil do Tylerja, mu nekaj povedal na uho, kar je razjezilo drugega Američana pri Shanxiju in spet se je začel spor med igralci obeh moštev.

Čeprav se je na parketu dogajanje še nekako umirilo, je spet postalo vroče v tunelu pred obema slačilnicama. Tyler je želel obračunati s Haddadijem. V prepir so vskočili ostali igralci, peti so začele še pesti, in v dogajanje so se kot zadnji morali vmešati varnostniki ...