Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
08.02.2015 22:50:09
Deli članek:

Džikić: Lahko smo še boljši

Grega Wernig

Trener Krke Aleksandar Džikić po veliki zmagi nad Crveno zvezdo vsaj navzven ni deloval preveč evforično.

"Premagali smo še neporaženo moštvo. Ni veliko filozofirati, igrali smo dobro, borbeno, imeli nekaj sreče, naredili nekaj neumnosti. Ampak tako mi igramo," je v svojem slogu dejal po tekmi, v kateri so Novomeščani spravili na kolena do tega kroga neporažene Beograjčane. "Zvezda je daleč najmočnejša ekipa lige ABA. Daleč. Vsa čast Cedeviti, Budućnosti in Partizanu, a Zvezda je najkakovostnejša ekipa. Je v Top 16 evrolige, Marjanović je bil MVP prvega dela evrolige, a smo ga danes dobro kontrolirali. Nismo igrali popolno, a je bilo dobro, lahko pa smo še boljši."

Krka je dvoboj odigrala le s sedmimi igralci. "Igral bi z več igralci, če bi jih imel, a jih nimam. Hodi lahko še Zatežič, Ritlop ne more, Mulalić ne more, Lapornik tudi ne, Bolčina ne more, enako Polutak," je povedal Džikić, ki je s svojimi varovanci od najboljših ekip v ligi brez zmage le še proti Budućnosti. "Res smo premagali nekatere, ki so v vrhu lige ABA. Na vse tekme se pripravljamo enako, tudi na Laško nekaj dni pred Zvezdo smo se tako, imeli dva sestanka, jih skavtirali, trenirali. A lahko bi igrali še tri dni, pa jih ne bi premagali. Tokrat pa smo solidno kontrolirali vse. Ko se bomo ustalili, ko bomo zdravi, bomo neugodni," je dejal Džile, ki bo v prihodnje morda imel v ekipi tudi Bojana Krivca, slednji po odhodu iz Maribora trenira s krkaši.

Slovenski prvaki so s to zmago storili pomemben korak v boju za prvo šesterico, kar pomeni uvrstitev v evropski pokal. "Tudi prejšnjo sezono smo bili pred nekaterimi klubi, ki so letos igrali v evropskem pokalu. In ko sem nazadnje preveril, dvorana ni bila problem. Zakaj nismo igrali, je vprašanje za koga drugega," je zaključil Džikić.