Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
19.09.2014 15:06:36
Deli članek:

Samo na žeton

Nikola Miljković

Mirza Begić je v pogovoru za Ekipo izrazil možnost, da bi odigral kakšno tekmo v dresu Uniona Olimpije, s katero že nekaj časa trenira.

Kolikšna je resnična verjetnost za to, smo povprašali direktorja zmajev Matevža Zupančiča.

A najprej je moral odgovoriti na vprašanje o Klemnu Prepeliču, ki se mu dnevi v Banvitu iztekajo, saj ni v načrtih kluba za letošnjo sezono, čeprav ima še pogodbo. Očitno si bo Bistričan moral poiskati novo okolje in med mogočimi se – ob Krki – omenja tudi Olimpija.

"Ne zapiramo vrat nikomur, posebej ne slovenskemu reprezentantu, in nikoli se ne ve, kaj se bo dogajalo. Lahko bo prišlo do poškodb, toda hkrati moramo gledati na sestavo ekipe in finance. V tem trenutku imamo vsa mesta zapolnjena, na tem položaju imamo Salina, Hrovata in Marinellija. Ko smo sestavljali igralski mozaik za mesto branilca, je bil Prepelič pogodbeno vezan oziroma je še, tako da v to smer ni bil storjen še noben korak," je dejal Zupančič.

Olimpija ima trenutno v moštvu 12 igralcev, in kot pravi direktor, morebitnega 13. ne bodo jemali kar tako. "Nekaj manevrskega prostora sicer teoretično še je, ker je poškodovan Brodnik, a načeloma je trenutna zasedba tudi že končna. Obstaja le še možnost dodatne okrepitve 'na žeton'," se je slikovito izrazil Zupančič.

MARINOVIĆ BO MOTOR
In smo prišli do Mirze Begića. Artikulacija direktorja z žetonom je bila natanko takšna, o kakršni je dan prej govoril visokorasli center, ko je dejal, da bi morda lahko odigral nekaj tekem za Ljubljančane, dokler oziroma če si ne najde kluba.

"Mirza res trenira z nami. Za zdaj dogovora ni, morda pa bi se lahko zmenili. Morali bi se strinjati glede pogojev. Je pa njegova zgodba drugačna od Prepeličeve, ker smo na tem položaju šibkejši," je pojasnil Zupančič, ki ne bi imel nič proti, če bi Begić podaljšal bivanje v Stožicah: "Vemo, igralec kakšnega kalibra je, tako da bi ga težko plačali za vso sezono. Seveda bi radi, da bi bil z nami vse leto, a realna možnost je drugačna, tako imenovana odprta pogodba. Obstaja več možnosti, kako to izpeljati, to je stvar dogovora, interesov in tudi igralca, kako je to pripravljen sprejeti. Bili pa bi veseli."

Zupančič je sicer zelo zadovoljen s potekom priprav, ki gredo počasi h koncu. Ta konec tedna Ljubljančane čakata še dve tekmi na turnirju v Novem mestu, naslednjo sredo pa bodo v Stožicah na zadnjem pripravljalnem dvoboju pred uradnim začetkom sezone gostili bosanskega predstavnika v ligi ABA Igokeo.

"Priprave so potekale zelo dobro, če izvzamemo poškodbo Brodnika, ki ima natrgano zadnjo ložo, zoprno poškodbo, celjenje katere bo trajalo nekaj časa, zato je izgubljen za začetek sezone. Vsi novinci so pridni, marljivi, z nobenim ni nikakršnih težav. Res dobro delujejo, Mahkovic in Hrovat sta se zelo izkazala, Kanacević je zelo vsestranski, ni igralec, ki bi dosegal 30 točk, je pa borben, ima veliko podaj, skokov. Res ima široko znanje, sploh za igralca iz ZDA. Je tudi zelo inteligenten. Nikolov je nekakšno nadomestilo za Gailiusa, malo boljši v obrambi, telesno močnejši, morda malo slabši napadalec ali pa tudi ne, to bo pokazal čas. Marinović je še premalo časa tu za bolj konkretno oceno, je pa vrhunski organizator igre in naj bi bil motor ekipe," je povedal prvi operativec Olimpije.