Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.09.2014 07:18:19
Deli članek:

Marinović v Unionu Olimpiji

Union Olimpijo je okrepil nekdanji srbski reprezentant in lani prvi podajalec Evropskega pokala Marko Marinović.

V prejšnji sezoni je 31-letni organizator igre nastopal za Radnički Kragujevac in s 15 uspešnimi podajami na eni sami tekmi izenačil rekord Evropskega pokala. Bil je tudi prvi podajalec srbske lige in drugi v ligi ABA.

Marko Marinović

Srbija

organizator igre
rojen: 15. 3. 1983 v Čačku
višina: 183 cm
kariera: Borac Čačak (Srb), Reflex (Srb), Girona (Špa), Menorca (Špa), Crvena zvezda (Srb), Valencia (Špa), Alba (Nem), Krasnie Krilya Samara (Rus), Enisej Krasnojarsk (Rus), Levski (Bol), Radnički Kragujevac (Srb), Union Olimpija (Slo)


Srbski organizator igre, ki je z Zmaji podpisal enoletno pogodbo, je lani v EuroCupu povprečno dosegal 12,9 točke, 2,9 skoka in 8,6 podaje. V Ligi ABA se je izkazal s povprečjem 13,3 točke, 3,2 skoka in 7,1 podaje na tekmo, v srbski ligi pa 12,3 točke, 2,4 skoka in 6,6 podaje na tekmo. 


Marinović se je leta 2006 z Reflexom veselil naslova prvaka lige ABA, leta 2007 je Girono popeljal do naslova prvaka Fibinega pokala EuroChallenge, tri leta za tem pa je špansko Valencio vodil do osvojitve Ulebovega Evropskega pokala. Za srbsko reprezentanco je nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2006 na Japonskem. 

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije: "Znano je, da smo si na tem igralnem mestu sprva želeli domačega Matica Rebca, a se je njegov matični klub na koncu odločil, da ga zadrži in ozreti smo se morali drugam. Odločili smo se poiskati bolj izkušenega igralca, ki mu ni tuje nastopanje v Evropi in ligi ABA. Domače rešitve so se izkazale za finančno nedosegljive, Marinović, ki je ravno postal prost igralec, pa je našo ponudbo z veseljem sprejel. Marka Marinovića poznamo že dalj časa in je bil naša želja že pred preteklo sezono. Gre za pravega organizatorja igre in še lani prvega podajalca EuroCupa ter enega boljših igralcev v ligi ABA z bogatimi izkušnjami in številnimi osvojenimi naslovi. Verjamemo da bo v dobro pomoč naši mladi ekipi."