Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ku
STA/ku
10.09.2014 00:36:53
Deli članek:

Zdovc: Enakovredni na zunanjih položajih

Fiba

Slovenska reprezentanca se je po četrtfinalnem porazu z Američani poslovila od svetovnega prvenstva.

V prvem polčasu so varovanci selektorja Jureta Zdovca še uspeli držati korak s tekmecem, ki je po polovici dvoboja vodil s sedmimi točkami prednosti (42:49). Nato pa je sledil padec in posledično tudi visok poraz s 43 točkami razlike (76:119).

"Trudili smo se, 23 minut smo bili relativno blizu, nato pa so Američani prestavili na višje obrate in nam ušli. Medtem ko so se oni dvignili, smo mi začeli padati. Dokazali smo, da smo lahko enakovredni Američanom na zunanjih položajih, pod košema pa so enostavno premočni. Nimamo ekipe, ki bi lahko z njimi 40 minut igrala enakovredno košarko. Kaznujejo vsako napako in tudi v zadnji četrtini, ko sem priložnost ponudil mlajšim, so oni še naprej igrali v istem ritmu," je po dvoboju povedal Jure Zdovc.

"Američani so zasluženo zmagali in jim lahko le čestitam. Dvajset minut smo bili blizu, nato pa smo začeli izgubljati žoge, padla nam je zbranost in tekmec nas je hitro kaznoval. Ko enkrat tako kakovostno ekipa povede za dvajset točk ali več, jo je nemogoče ujeti," pa je selektorja dopolnil Klemen Prepelič, ki je ob stoodstotnem metu dosegel devet točk.