Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.11.2021 22:09:47

Ljubljančani so se oddolžili Jeseničanom

Domen Jančič
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi rednega dela državnega prvenstva premagali Sij Acroni Jesenice s 3:0 (0:0, 1:0, 2:0). Prvi ligaški derbi v sezoni so oktobra z enakim izidom dobili Jeseničani.

Za domače so zadeli Guillaume Leclerc (34.), Aleš Mušič (41.) in Luka Kalan (52.).

Najboljši slovenski hokejski ekipi sta danes v dvorani Tivoli odigrali drugi letošnji obračun v državnem prvenstvu. Potem ko sta se v prejšnjih sezonah ekipi merili na več tekmah, saj sta igrali v istem regionalnem tekmovanju, je bila današnja tekma zadnja v rednem delu sezone. Naslednja priložnost bo šele končnica državnega prvenstva, če se bosta moštvi pomerili v dvobojih na izpadanje.

Današnji obračun - ogledalo si ga je za koronske omejitvene razmere skoraj maksimalno dovoljeno število ljubiteljev hokeja, na koncu pa so bili lahko bolj zadovoljni domači privrženci - sta tekmeca začela kot vodilna v svojih regionalnih ligah. Jeseničani so vodilna ekipa alpske lige, Ljubljančani pa lige ICEHL. Na domači sceni pa je v boljšem položaju jeseniški klub, ki je imel do te tekme stoodstoten izkupiček; SŽ Olimpija, ki v DP sicer običajno igra s pomlajeno zasedbo, pa je bila na šestem mestu.



Danes so, tako kot na prvem derbiju oktobra v Podmežakli, zmaji na led poslali prvo postavo iz lige ICEHL, manjkali so poškodovani vratar Paavo Hölsä in branilca Tine Klofutar in Joona Erving. Začetek je po rahli terenski premoči pripadel gostom, tudi zato, ker so imeli v prvi tretjini dvakrat igralca več. Toda Ljubljančani so se ubranili, nato pa imeli priložnost za zadetek celo ob igralcu manj, ko so zadeli tudi okvir gola, a se je prva tretjina končala z 0:0.

V drugi tretjini se je razmerje moči spremenilo in domači so močneje pritisnili. Obe ekipi sta zapravili po eno prednost igralca več, ko pa so bile moči izenačene, je po natančni podaji Nika Simšiča pred gol pred vrati palico v 34. minuti podstavil Guillaume Leclerc in prvič premagal Oscarja Fröberga. Do konca tretjine so imeli Ljubljančani še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, najlepšo Luka Kalan, ko je bil sam pred vrati, a ploščka ni znal spraviti v mrežo.

Ko je nato domača ekipa že po 20 sekundah zadnje tretjine povišala vodstvo, natančen je bil Aleš Mušič, se je že pokazalo, v katero smer bo šel derbi. Zeleno-beli niso popuščali, Blaž Tomaževič je zadel okvir vrat, imeli pa so več od igre tudi v tej tretjini, premoč pa potrdili še s tretjim zadetkom, ko je številčno prednost v 52. minuti v zadetek spremenil Kalan. V zadnjih minutah so gostje imeli dvakrat igralca več na ledu, a so domači strnili vrste pred vratarjem Žanom Usom in mu pomagali do ničle.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike