900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bk
bk
0 05.04.2021 13:43:55

Veliki FINALE z veliko zmago na tretji tekmi hokejistom TRIGLAVA: Zgodovinska v vitrini

Urša Herak Rener
S tretjo tekmo velikega finala lige IHL se je v soboto končalo tekmovanje, ki je dobilo novega prvaka. To je postal Triglav, ki je tudi na tretji, že prvi odločilni tekmi proti Slaviji Junior prišel do tretje zmage in osvojil svojo prvo lovoriko v članski selekciji.

V soboto pozno zvečer smo po nadvse pestri tekmi, tekmi preobratov, presenečenj in številnih zadetkov in navsezadnje po 77 minutah dinamičnega in napetega boja dobili in okronali novega kralja tekmovanja, ki sicer združuje pet slovenskih klubov s hrvaškimi in srbskimi.

Letošnja sezona je bila kakopak drugačna, s Srbi in Hrvati se Slovenci niso pomerili, pa čeprav so si to še kako želeli. V spominu bomo to tekmovalno leto ohranili kot zelo posebno, v Kranju pa tudi kot zgodovinsko. Po drugi ekipi Medveščaka in Crveni zvezdi je zdaj naslov prvaka slavilo tudi slovensko moštvo.

Serijo je Triglav dobil s 3:0 v zmagah, a še zdaleč ne tako gladko, kot kaže ta skupna zmaga. Slavija Junior bi si zaslužila vsaj eno zmago, toda ostala je povsem prazni rok, tokrat je sreča ni spremljala.

Triglav je v zadnji minuti tretje tekme uspel s šestimi igralci in brez vratarja izenačiti in izsiliti podaljšek, v katerem je nato v 17. minuti po samostojni akciji izvrsten zmagoviti zadetek za prvaka dosegel kapetan Miha Ahačič.

Vse bi se lahko povsem drugače obrnilo, če Založani v podaljšku ne bi zatresli le okvira vrat, … Domači vratar je sicer Uroš Plavc je na tretji tekmi obranil 46 strelov, Jure Pavlič pa 29.


Tretja tekma finala
Triglav – Slavija Junior 6:5 (2:2, 2:1, 1:2; 1:0) – po prvem podaljšku
Kranj – Arena Zlato polje. Brez gledalcev. Glavna sodnika: Groznik (Brezje) in Zrnić (Jesenice). Linijska sodnika: Bergant (Bled) in Snoj (Ljubljana).
Strelci: 0:1 Čampa (Sitar, Beričič, 1.), 1:1 Burgar (Morel, 10.), 1:2 Kompolšek (Truden, Orehek, 14., PP1), 2:2 Hočevar (Grošelj, 18.), 3:2 M. Potočnik (26., PP1), 3:3 Orehek (33.), 4:3 Grošelj (37., PP1), 4:4 Beričič (Gorše, 42.), 4:5 Čampa (Beričič, 56.), 5:5 Zupan (Ahačič, Hočevar, 60.), 6:5 Ahačič (Burgar, 77.).
Kazenske minute: Triglav 17 + 20 (Terlikar), Slavija Junior 10.
opomba: Triglav je naslov osvojil s 3:0 v zmagah

Triglav: Plavc, Hafner; Ahačič, M. Ban, U. Ban, Burgar, Grošelj, Hočevar, Jelar, Jenko, Markič, Morel, Pavc, Pavlovič, M. Potočnik, Šlibar, Štenkler, Terlikar, Udir, Zupan. Trener: Gorazd Drinovec.

Slavija Junior: Pavlič, Kolin; Batič, Berčič, Bernard, Čampa, Černe, Chvatal, Gorše, Humar, Kompolšek, Orehek, Pretnar, Primar, Prodan, Pušenjak, Sitar, Skerlep, Šubic, Truden, Vidic, Zagorc. Trener: Gorazd Rekelj.

Članki iz rubrike