Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.04.2021 23:05:23

Tudi Jeseničani po treh tekmah v polfinalu

Po Olimpiji so se v polfinale alpske lige uvrstili tudi hokejisti moštva Sij Acroni Jesenice. Tudi Gorenjci so svoje delo v seriji opravili po treh tekmah, tretjo tekmo so dobili s 3:2 (2:1, 0:1, 1:0).

Tudi Jeseničani so tretjo tekmo dobili na podoben način kot prvi dve. Tekmeca niso nadigrali, bili pa so boljši ravno za toliko, kot kaže končni izid.

Tekmo so sicer začeli nezbrano in zato bili hitro kaznovani, v zaostanku so se znašli po minuti in štirih sekundah. Po zaostanku z 0:1 je vratar Žan Us nekajkrat rešil ekipo, ki je s tem dobila dodaten zagon ter hitro prišla do preobrata. Žan Jezovšek je z močnim strelom od daleč izenačil nekaj trenutkov zatem, ko je zadel okvir vrat. Tudi Mirko Đumić je imel enak izkupiček, ki je dosegel gol in zadel tudi vratnico.


V drugi tretjini so bili domači za odtenek boljši, a gol so ob igralcu več dosegli Italijani. Pravzaprav je z avtogolom izenačil Nik Širovnik, ki ga je plošček nesrečno zadel v drsalko.

Mož odločitve je bil Timotej Kočar, ki je v 48. minuti postavil končni izid, ki pa bi bil gotovo drugačen, če na vratih domačih ne bi bilo Usa. Nekajkrat je uspešno posredoval tudi v tretji tretjini, še v zadnji sekundi so imeli gosti stoodstotno priložnost, toda jeseniški vratar jih je razžalostil.

V polfinalu se bodo Jeseničani merili s Pustertalom ali Lustenauom.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike