testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
1 05.04.2021 08:41:05

Florida z zmago na vrhu NHL

Reuters
Hokejisti Floride so se z zmago s 3:0 proti Columbusu prebili na vrh severnoameriške lige NHL. Zdaj imajo 56 točk, dve več od Colorada, Tampa Baya in Washingtona ter tri od Toronta in Caroline. Washington je sicer s 5:4 v gosteh odpravil New Jersey, Toronto pa prav tako v gosteh s 4:2 Calgary. Tampa je izgubila proti Detroitu z 1:5.

Florida Panthers so odpravili Columbus Blue Jackets s 3:0, pri čemer je Aleksander Barkov dosegel gol in podajo. Washington je v 46. minuti vodil že s 5:2, do konca pa je New Jerseyju uspelo le ublažiti poraz. Aleks Ovečkin je k zmagi prispeval gol in dve podaji, pri tem je dosegel svoj 265. zadetek ob igralcu več, s čimer se je na drugem mestu lestvice izenačil z Brettom Hullom. Vodilni v tem pogledu je Dave Andreychuk (274). Pri New Jerseyju je sicer dvakrat zadel Travis Zajac, Ryan Murray pa je trikrat podal.

Toronto je v Calgaryju zmagal s 4:2, potem ko je preobrat zrežiral v zadnjih dveh tretjinah. John Tavares in Auston Matthews sta zbrala po gol in podajo za zmagovalce. Tampa pa je doživela poraz, proti Detroitu tokrat ni imela možnosti, po dveh tretjinah je zaostajala z 0:4. Uspešnejša je bila Carolina, ki je z 1:0 ugnala Dallas, edini strelec je bil Jordan Martinook na začetku druge tretjine.


Dvoboj Anaheima in Arizone je po podaljšku dobila slednja s 3:2, Jakob Chychrun je odločilni gol dosegel v drugi minuti podaljška. Tudi sicer je bil branilec junak tekme, saj je dosegel vse tri zadetke za Arizono.

Dvoboj Winnipega in Vancouvra pa je bil preložen, saj imajo v ekipi slednjega veliko težav z okužbami z novim koronavirusom. Okuženih je po poročilih z one strani Atlantika več kot polovica trenerjev in igralcev. Kanadska mreža TSN je poročala, da gre pri igralcih za dehidracijo, krče in bruhanje. Vancouver naj bi se na led vrnil v četrtek, a se bo to najverjetneje še zamaknilo.

V noči na torek pa bo spet dejaven Anže Kopitar, ki bo z Los Angelesom gostil Arizono.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike