bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

bk
bk
0 31.03.2021 09:14:38

Tudi druga tekma FINALA lige IHL Triglavu: Spet v tretji

Jurij Kodrun
Sinoči je bila v dvorani Zalog odigrana druga tekma finala lige IHL, v kateri je Triglav prišel do vodstva v seriji z 2:0.

V soboto, na prvi tekmi, je Triglav, ki je redni del končal kot prvi in je nato v polfinalu izločil Celjane, na domačem ledu upravičil vlogo favorita, sinoči pa smo z zanimanjem spremljali, ali bo zaloški led srečo prinesel Slaviji Junior.

Kot v Kranju je tudi v dvorani na robu Ljubljane včeraj potekal izenačen in razgiban boj in tako kot v Areni Zlato polje je do vodstva naprej prišlo gostujoče moštvo. V deveti minuti je v obrambni tretjini Slavije Junior prišlo do sodniškega meta; tega je dobil Krištof Potočnik, ki je plošček podal do Jaša Jenka, ta pa je z natančnim strelom presenetil domačega vratarja Jureta Pavliča. A Kranjčani so s prednostjo igrali točno 60 sekund, kajti minuto pozneje je pred gol Triglava dobro prodrl Aljaž Chvatal, uspel plošček spraviti za hrbet Gala Remškarja Jelerja in takrat postavil izid prve tretjine.

V drugi smo spremljali še bolj dinamično igro, ki je ponudila več priložnosti pa tudi golov. Četa Gorazda Drinovca je ponovila vajo in na sredini tekme spet prišla do vodstva, po natančni podaji Nejca Hočevarja je z močnim strelom na prvo zadel Žan Zupan. Nedolgo zatem so gostje prišli do drugega power playa ta večer in ga izkoristili. Spet je zadel Jenko, čigar strela Pavlič ni videl. Toda Založani so spet hitro vrnili udarec, manj kot minuto kasneje so znižali zaostanek, ko je Enes Gorše v kranjski gol poslal odbit plošček. V nadaljevanju sta ekipi nekaj časa preživeli tudi na kazenski klopi, in ko je kazalo, da bo Triglav v tretjo tretjino krenil z minimalno prednostjo, je le tri sekunde pred sireno power play izkoristil Nik Truden, ki je plošček v mrežo poslal po tem, ko se je ta praktično na njegovo palico odbil od ograde.

V zadnji tretjini se je ponovila zgodba iz Kranja. V soboto so v tej triglavani dosegli tri gole, sinoči le dva, a sta bila ta dva dovolj za prednost v seriji z 2:0, s čimer so si Gorenjci priigrali prvo zaključno žogico za prvo lovoriko v članski kategoriji. Tekma bo v Kranju potekala v soboto.


Slavija Junior - Triglav 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
Ljubljana – Dvorana v Zalogu. Brez gledalcev. Glavna sodnika: Pahor in Režek. Linijska sodnika: Snoj (vsi Ljubljana) in Arlič (Hrušica).
Strelci: 0:1 Jenko (K. Potočnik, 9.), 1:1 Chvatal (Černe, Pušenjak, 10.), 1:2 Zupan (Hočevar, Terlikar, 30.), 1:3 Jenko (M. Potočnik, 32., PP1), 2:3 Gorše (Sitar, 33.), 3:3 Truden (Humar, Orehek, 40., PP1), 3:4 Hočevar (Ahačič, 44.), 3:5 Zupan (Ahačič, 47.).
Kazenske minute: Slavija Junior 14 + 10 (Chvatal), Triglav 10 + 10 (Ahačič).
opomba: Triglav v seriji vodi z 2:0, naslov bo osvojila ekipa, ki bo prva prišla do treh zmag

Slavija Junior: Pavlič, Kolin; Batič, Berčič, Bernard, Čampa, Černe, Chvatal, Gorše, Humar, Kompolšek, Lapornik, Orehek, Primar, Prodan, Pušenjak, Sitar, Skerlep, Šubic, Truden, Vidic, Zagorc. Trener: Gorazd Rekelj.

Triglav: Remškar Jeler, Plavc; Ahačič, M. Ban, U. Ban, Burgar, Grošelj, Hočevar, Jelar, Jenko, Markič, Morel, Pavc, K. Potočnik, M. Potočnik, Šlibar, Štenkler, Terlikar, Udir, Zupan. Trener: Gorazd Drinovec.

Članki iz rubrike