klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 28.01.2021 21:39:31

Jeseničani dobili prvo polfinalno tekmo, prvič zaigral tudi Pinelli

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva. V dvorani Podmežakla so premagali kranjski Triglav s 5:0 (2:0, 1:0, 2:0). Moštvi igrata na dve zmagi, druga tekma bo v soboto v Kranju.

Jeseniško-kranjski polfinalni obračun se je začel z manjšo zamudo, saj so Kranjčani četrtfinale zaradi okužb v svoji ekipi končali šele v torek, ko so v tretji tekmi premagali mlado jeseniško ekipo.

S to zmago so si priborili možnost, da izzovejo še močnejšo zasedbo iz Podmežakle. Status favorita so železarji na koncu pričakovano upravičili, a Kranjčani so svojo nalogo opravili solidno in so bili dokaj enakovreden tekmec.

Kljub temu vprašanj o zmagovalcu ni bilo. Domači so že na začetku pritisnili, v prvi tretjini pa dosegli dva zadetka, uspešna sta bila Jaka Sodja v sedmi in Jaka Šturm v 14. minuti. V nadaljevanju so bili gostje blizu, dobili pa so le en zadetek, ko je vratarja Gala Jelerja Remškarja premagal Andrej Hebar pred koncem tretjine.

Tudi v zadnjem delu so imeli domači premoč, številne poskuse je vratar Remškar Jeler ubranil, potem pa so Jeseničani na hitro dosegli še dva gola, v 51. minuti Žan Jezovšek, v 53. pa Sašo Rajsar, tako da je bila zmaga na koncu prepričljiva.

Na poti do polfinala je domača zasedba zanesljivo z dvema visokima zmagama premagala Celjane, medtem ko so Kranjčani s Hidrio Jesenicami izgubili prvo tekmo doma, potem pa dobili drugo v gosteh, odločilno tretjo na domačem ledu pa s 5:1.

Omenimo še to, da je za železarje prvič zaigral Francesco Pinneli, mladi, kanadski napadalec.

Zmagovalec tega polfinalnega dvoboja se bo v velikem finalu DP pomeril s SŽ Olimpijo, ki je danes že končala polfinale še z drugo zmago proti Slaviji junior.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike