mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.01.2021 21:30:00

Odličen debi za novega trenerja SŽ Olimpije, zmaji na pol poti do finala

Raimo Summanen
Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Slavijo junior z 8:1 (2:0, 2:1, 4:0). Moštvi v polfinalu igrata na dve zmagi, druga tekma bo v četrtek v Tivoliju. Zaloška dvorana je namreč že več mesecev zaprta.

Hokejisti iz Celovške 25, ki so prav danes dobili novega trenerja - Gregorja Polončiča je zamenjal Finec Raimo Summanen -, so v prvem polfinalu upravičili status favorita.

Prvi gol je ljubljanska zasedba dosegla ob koncu prve tretjine, ko je zadel Mark Sever, dobre pol minute pozneje je bil uspešen še Jusso Pulli. Gostje so se na začetku druge tretjine približali po golu Juša Černeta. Za novo varno prednost zeleno-belih je nato z goloma v 34. in 40. minuti poskrbel Francis Beauvillier.


V zadnji tretjini je bil promet še bolj enosmeren, Založani pa so dobili še štiri gole. Mrežo Slavije junior so napolnili še Tadej Čimžar (53.), Anej Kujavec (55.), Miha Zajc (56.) in še drugič na tekmi Sever (59.).

Do polfinala sta ekipi prišli z gladkima uspehoma v četrtfinalu, Ljubljančani so dvakrat visoko premagali MK Bled, Založani pa prav tako v dveh tekmah, a nekoliko bolj tesno Mariborčane.

Drugi polfinale se bo začel predvidoma v četrtek, saj sta Triglav in Hidria Jesenice zaradi karantene v kranjski ekipi četrtfinale dokončala šele danes. Drugi polfinalni par je Triglav Kranj - Sij Acroni Jesenice.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike