kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 28.01.2021 21:21:52

Zmaji brez težav v finale

Jurij Kodrun
Hokejisti SŽ Olimpije so prvi finalisti državnega prvenstva. V današnji drugi polfinalni tekmi so še drugič premagali Slavijo junior, tokrat s 4:0 (3:0, 0:0, 1:0). Prvo tekmo so dobili z 8:1.

Hokejisti iz Tivolija so brez večjih težav upravičili status favorita in se zanesljivo uvrstili v finale domačega tekmovanja.

Potem ko so pred dvema dnevoma na prvi tekmi, prvič pod vodstvom novega trenerja Finca Raima Summanena, slavili visoko z 8:1, so bili tokrat Založani nekoliko bližje, vseeno pa ne toliko, da bi lahko računali na morebitno tretjo tekmo.

Že v prvi tretjini so zeleno-beli, ki so bili tokrat v svojem Tivoliju uradno v vlogi gostov, dosegli tri gole. Prvega Jusso Pulli že v 19. sekundi, potem pa sta bila uspešna še Anže Ropret v 13. in Žiga Pance v 20.

V nadaljevanju Ljubljančani niso bili več tako učinkoviti, gostje na čelu z vratarjem Luko Kolinom pa so se dobro branili, tudi ob dveh prednostih tekmecev z igralcem več.



Tudi zadnja tretjina ni bila drugačna, Založani so bili dokaj enakovredni, niso pa prišli do vsaj častnega zadetka, čeprav so imeli ob koncu priložnost ob igralcu več. So pa domači z zadetkom Aleksandra Magovca v 56. minuti dokončno potrdili razplet tekme.

Do polfinala sta sicer ekipi prišli z gladkima uspehoma v četrtfinalu, Ljubljančani so dvakrat visoko premagali MK Bled, Založani pa prav tako v dveh tekmah, a nekoliko bolj tesno Mariborčane.

V drugem polfinalu, ki se je zaradi okužb v taboru Triglava in posledično podaljšanega četrtfinala začel šele danes s prvo tekmo, v kateri so Sij Acroni Jesenice s 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) premagale Triglav. Moštvi igrata na dve zmagi, druga tekma bo v soboto v Kranju.

Finale DP bo predvidoma na sporedu šele aprila, po končanem tekmovanju v alpski ligi, v kaeri nastopata oba najboljša slovenska kluba.

Članki iz rubrike