volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 26.01.2021 13:51:03

Vroče iz Ljubljane! Olimpijo bo v prihodnje vodil VRHUNSKI STROKOVNJAK, to je novi trener!

Jurij Kodrun
Priznani finski hokejski strokovnjak Raimo Summanen je novi trener hokejistov Olimpije, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Summanen bo zmaje vodil dve leti. Dozdajšnji trener Gregor Polončič ostaja v klubu kot trener selekcije do 15 let.

V bogati trenerski karieri je Summanen deloval kot glavni trener ekip, kot so Jokerit, Blues, Ilves, HIFK v najmočnejši finski ligi, Rapperswil-Jona Lakers v najmočnejši švicarski ligi in Avangard Omsk v ruski ligi KHL, drugi najmočnejši ligi na svetu.

Bil je tudi trener finske reprezentance, s katero je na svetovnem pokalu v Torontu leta 2004 osvojil naslov podprvaka. Med drugim je bil imenovan za najboljšega finskega trenerja in bil sprejet v finski hokejski hram slavnih, so sporočili Ljubljančani.


Summanen je bil tudi izvrsten igralec, ki je v karieri osvojil Stanleyjev pokal in večkrat igral na tekmah zvezd All-Star, s finsko reprezentanco je bil leta 1995 svetovni prvak.

"Zelo me veseli, da smo v slovenski hokej pripeljali vrhunskega strokovnjaka, s katerim smo bili v stikih že od lanskega leta. Naši cilji so jasni in prepričan sem, da smo jim z Raimom Sumannenom korak bližje. Prepričan sem tudi, da bomo s tem sodelovanjem pripomogli k razvoju ne le ljubljanskega, ampak tudi slovenskega hokeja," je dejal predsednik Olimpije Miha Butara.

Summanen bo člansko ekipo vodil že na današnji polfinalni tekmi državnega prvenstva proti Slaviji Jr., ki bo ob 19. uri v Tivoliju.

Značke: hokej, trener

Članki iz rubrike