mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
2 21.07.2020 15:58:38

NOVI PRETRESI na hokejskih JESENICAH!! Poteka občni zbor, na katerem je prišlo do MENJAVE V VODSTVU KLUBA!!

Jurij Kodrun
Danes na Jesenicah poteka občni zbor.

Čeprav sprva dnevni red občnega zbora prvega jeseniškega kluba ni napovedoval spremembe v vodstvu kluba, pa je do tega prišlo.

Zdaj že nekdanji predsednik Sija Acronija Jesenic Anže Pogačar je svoje mesto prepustil novemu predsedniku Petru Bohincu.

peter bohinc jesenice mm
Peter Bohinec
Martin Metelko

Bohinec je bil nekdaj dolgoletni uslužbenec ministrstva za zdravje, v vladi Marjana Šarca je bil vodja kabineta na ministrstvu za kulturo, že vrsto let pa je tudi navijač železarjev, ki jih je večkrat tudi podpiral s tribune.

Anže Pogačar bo odslej direktor kluba, Marcel Rodman ostaja na mestu športnega direktorja, v upravnem odboru pa bo po novem sedel tudi Robert Kristan.

Anže Pogačar je železarje vodil od leta 2014, ko so na Jesenicah ustanovili nov klub po propadu nekdanjega HK Jesenice.

Zdaj že nekdanji predsednik kluba je v preteklosti že nekajkrat napovedal, da se bo umaknil, a je potem nadaljeval delo. Zdaj se je zares umaknil z mesta predsednika, ostaja pa v klubu, a bo odslej opravljal druge funkcije.

"Nisem si predstavljal, da bom ostal toliko časa. Začeli smo iz nič, na pogorišču, naredili nov klub in vrnili zaupanje javnosti. Ob vsem tem pa izpolnili cilj iz leta 2014, da smo članski hokej na Jesenicah ohranili pri življenju. Ponosen sem na opravljeno delo, se pa zavedam, da sem sam dosegel limit na trgu," je ob napovedi odstopa strnil Pogačar.

"Rasel sem s hokejem, sem ljubitelj hokeja. Jesenice potrebujejo nadgradnjo, kar je Anže naredili, je jeklena volja, da obdrži takšno raven kluba. Eno leto sem se tudi sam spraševal, ali lahko kaj dodam klubu in Jesenicam. Prizadeval si bom, da bi klub nadgradili in poskusili finančno stabilizirati," pa je ob predstavitvi dejal novi predsednik Bohinec.

Značke: jesenice, pogačar, bohinc

Članki iz rubrike