nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

nastja-gabor Odkrito.si

Nastja Gabor našla življenjskega sopotnika v ...

Ajla Džafić in Nuša Maloprav Njena.si

Vrtnice in vino: Komentatorkama gre sanjski Gregor...

bk
bk
0 10.07.2020 11:37:20

Začetek sezone lige AHL DOLOČEN, težave pa klubom povzroča predvsem ENO DEJSTVO!

alesfevzer.com
Preteklo soboto je vodstvo razširjenega avstrijskega prvenstva, lige IceHL, razkrilo, da se bo nova sezona tega tekmovanja začela 25. septembra.

Čeprav še ni uradno, pa bi morala v kratkem začetek tekmovanja obelodaniti tudi alpska liga, v kateri bomo imeli Slovenci najmanj enega predstavnika. Po poročanju tirolskega časnika in spleta Dolomiten naj bi bilo sicer praktično že jasno, da se bo alpska liga začela 8. oktobra, torej dva tedna po začetku lige IceHL.

Za zdaj je v ligo prijavljenih 16 ekip, tudi obe slovenski, SIJ Acroni Jesenice in Slovenske železnice Olimpija, a slednja še vedno čaka na odgovor lige IceHL, ali jo bo ta že za prihajajočo sezono sprejela v svoje tekmovanje.

Pred časom je vodstvo alpske lige že naznanilo, da ima pripravljene tri različice tekmovanja, uporabili pa bodo tisto, ki bo v danem trenutku najbolj primerna glede na zdravstveno stanje treh držav, iz katerih prihajajo udeleženci.Verjetno bodo na začetku sezone obračuni karseda omejeni na posamezno regijo ali državo, s čimer bi omejili potovanja, še posebej tista, ki moštva peljejo čez meje. A tu takoj naletimo na zagato, saj bi to pomenilo, da bi takoj v startu sezone pri nas spremljali več večnih derbijev, kar pa bi jim v takem hitrem zaporedju vsekakor vzelo nekaj čara.

Podrobnosti bodo do kakšne uradne novice bolj kot ne nejasne, toda v osnovi naj bi bilo odigranih 36 krogov rednega dela, prvak pa bi moral postati znan najpozneje konec aprila.

Kot rečeno, bo tudi potek te lige odvisen od stanja koronavirusa, zaradi katerega se prav tako še ne ve, ali bodo na tekmah gledalci lahko prisotni ali ne. Že zdaj klubi opozarjajo, da bi sicer težko dlje časa igrali pred praznimi dvoranami, saj si s prodajo vstopnic, eni bolj, drugi manj, polnijo klubske proračune, brez navijačev pa ne bi mogli preživeti celotne sezone.

Članki iz rubrike