matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

Antonija Arnečič Svet24.si

Spala v hlevu, na banki pa jo je čakal lep ...

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

birminghammail co uk Tabla v Sedgleyu Odkrito.si

Ugrabljajo nas Nezemljani! Storite kaj!

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler reviji Lady zaupala svojo težko ...

bk
bk
2 21.07.2020 13:09:14

Čuvaj mreže slovenske mlade reprezentance izbran na naboru lige CHL

Jurij Kodrun
Pred kratkim je liga CHL (Canadian Hockey League), največja liga na svetu, ki skrbi za razvoj mladinskega hokeja, priredila nabor.

Ligo CHL sicer sestavlja 52 kanadskih in osem ameriških ekip, ki igrajo v treh »podligah« – ligi OHL (Ontario Hockey League), ligi QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) in ligi WHL (Western Hockey League). V vseh teh ligah se kalijo najboljši mladi igralci sveta, vse pa so odlična odskočna deska tudi za preboj v ligo NHL.

Letošnji nabor je bil 29. po vrsti, med izbranci hokejistov iz držav, ki niso ZDA ali Kanada, pa se je znašel tudi Slovenec. Klubi so izbrali 66 (neameriških in nekanadskih) igralcev, od tega 38 napadalcev, 22 branilcev in šest vratarjev, prav med temi pa smo imeli tudi mi svojega predstavnika.

Kot 110. po vrsti je 19-letnega slovenskega vratarja Vala Usnika izbrala ekipa Monctona, ki igra v QMJHL. Usnik sicer zadnji dve sezoni igra na Madžarskem, kjer v različnih tekmovanjih in selekcijah nosi dres Albe 19. Kaj bo mlademu reprezentantu prinesel nabor lige CHL, je težko napovedati, a verjeti je, da se bo Slovenec kmalu preselil v Kanado in se tam dokazoval naprej. Velja pravilo, da ima lahko vsaka ekipa, ki sodeluje na naboru, v naslednji sezoni v svoji postavi največ dva tujca, konkurenca pa je tu izredna.

Na tem naboru so ekipe sicer izbrale hokejiste iz 11 držav; kar 15 izbrancev prihaja iz Rusije, 13 iz Češke, devet iz Slovaške, po osem iz Belorusije in Finske, štirje iz Švice, trije iz Švedske, po dva iz Danske in Latvije, po eden pa iz Nemčije in Slovenije.

Članki iz rubrike