dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

bk
bk
2 21.07.2020 13:09:14

Čuvaj mreže slovenske mlade reprezentance izbran na naboru lige CHL

Jurij Kodrun
Pred kratkim je liga CHL (Canadian Hockey League), največja liga na svetu, ki skrbi za razvoj mladinskega hokeja, priredila nabor.

Ligo CHL sicer sestavlja 52 kanadskih in osem ameriških ekip, ki igrajo v treh »podligah« – ligi OHL (Ontario Hockey League), ligi QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) in ligi WHL (Western Hockey League). V vseh teh ligah se kalijo najboljši mladi igralci sveta, vse pa so odlična odskočna deska tudi za preboj v ligo NHL.

Letošnji nabor je bil 29. po vrsti, med izbranci hokejistov iz držav, ki niso ZDA ali Kanada, pa se je znašel tudi Slovenec. Klubi so izbrali 66 (neameriških in nekanadskih) igralcev, od tega 38 napadalcev, 22 branilcev in šest vratarjev, prav med temi pa smo imeli tudi mi svojega predstavnika.

Kot 110. po vrsti je 19-letnega slovenskega vratarja Vala Usnika izbrala ekipa Monctona, ki igra v QMJHL. Usnik sicer zadnji dve sezoni igra na Madžarskem, kjer v različnih tekmovanjih in selekcijah nosi dres Albe 19. Kaj bo mlademu reprezentantu prinesel nabor lige CHL, je težko napovedati, a verjeti je, da se bo Slovenec kmalu preselil v Kanado in se tam dokazoval naprej. Velja pravilo, da ima lahko vsaka ekipa, ki sodeluje na naboru, v naslednji sezoni v svoji postavi največ dva tujca, konkurenca pa je tu izredna.

Na tem naboru so ekipe sicer izbrale hokejiste iz 11 držav; kar 15 izbrancev prihaja iz Rusije, 13 iz Češke, devet iz Slovaške, po osem iz Belorusije in Finske, štirje iz Švice, trije iz Švedske, po dva iz Danske in Latvije, po eden pa iz Nemčije in Slovenije.

Članki iz rubrike