Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.10.2015 19:57:11
Deli članek:

Jeseničani iz Miskolca z dvema porazoma

HDD Jesenice

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na turnirju drugega kroga celinskega pokala v madžarskem Miskolcu doživeli drugi poraz.

V zadnji tekmi jih je premagala Riga s 4:1 (1:1, 1:0, 2:0), Latvijci pa so si tudi zagotovili napredovanje v naslednji krog. Jeseničani so bili na koncu tretji.

v Miskolcu sta nastopili še domača ekipa in španska Jaca. Z Madžari so Jeseničani v soboto izgubili s 3:4 (1:1, 0:1, 2:2), Špance so v petek premagali s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0).

Danes so Jeseničani na morebitno presenečenje in zmago na turnirju lahko upali le, če bi slavili z vsaj dvema goloma naskoka. Začelo se je dobro, Aleš Jeklič je železarje popeljal v vodstvo v sedmi minuti, toda že v prvi tretjini so tekmeci izenačili. Čeprav je imela Riga terensko premoč in več strelov na gol (na koncu 30:16), je vratar Žan Us drugič klonil šele sredi tekme, potem ko so njegovi soigralci v napadu zapravili nekaj lepih priložnosti.

Ko so Latvijci v začetku zadnjega dela povedli s 3:1, je bilo jasno, da bodo slovenski hokejisti težko prišli do preobrata, Riga je piko na i postavila v zadnji minuti z zadetkom na prazna vrata.

Hokejisti Sija Acronija so spet nastopili na enem od turnirjev evropskega celinskega pokala po daljšem premoru. Nazadnje so Gorenjci v tem evropskem klubskem tekmovanju še pod okriljem nekdanjega kluba nastopali pred desetletjem, ko so bili gostitelji v dvorani Podmežakla, tudi takrat pa je bil eden od tekmecev močna ekipa iz Rige.

V ekipi državnih prvakov so letos še štirje, ki že imajo izkušnje s tem pokalom: trener Dejan Varl, njegov pomočnik Anže Terlikar ter napadalca Marjan Manfreda in Aleš Remar.

"Bila je težka tekma, igrali smo proti zelo disciplinirani in trdi ekipi. Prostora je bilo malo, a to so tekme, ki jih potrebujemo, ko je potrebna večja odgovornost in več odločnosti. Prepoceni smo dobivali gole in izgubljali ploščke v nevtralni tretjini. Sprožili smo malo strelov, a smo imeli nekaj 'smrtnih' priložnosti. Če tega ne izkoristiš, ne moreš pričakovati, da boš zmagal. Za nekatere je bila to velika izkušnja, tako da je ta turnir zelo dobrodošel. Bili smo blizu, a v takih tekmah je potrebno več poguma in odločnosti," je črto pod nastop v Miskolcu potegnil trener Varl.

Latvijski zmagovalec turnirja se bo novembra pomeril v skupini D v Asiagu, kamor so že uvrščeni danski Herning, kazahstanski Jertis Pavlodar in domači Asiago. Na finalnem turnirju januarja pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi iz dveh turnirjev tretjega kroga.