Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
23.10.2015 18:46:05
Deli članek:

Železarji uspešno čez špansko oviro

HDD Jesenice

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi tekmi turnirja drugega kroga celinskega pokala v madžarskem Miskolcu premagali špansko Jaco s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0).

Na turnirju nastopata še domača ekipa Miskolc in latvijska Riga, v nadaljevanje tekmovanja pa vodi le prvo mesto.

Spored tekem Jesenic

Sobota, ob 19. uri: Jesenice – Miskolci (Mad)
Nedelja, ob 15.30: Jesenice – Riga (Lat)

Jeseničani so v uvodu pričakovano dosegli prvo zmago. Kakovostno razliko med slovenskim in španskim hokejem so potrdili z zmago, ki so jo pravzaprav dosegli že do polovice dvoboja. Do 25. minute so v polno zadeli Aleš Remar, Matevž Erman in Miha Pesjak, Španci pa so do konca drugega dela dosegli častni gol, ko je moral vratar Jure Pavlič edinkrat na tekmi po plošček v mrežo.

HDD Jesenice

V zadnjem delu ni bilo več golov, premoč slovenskih prvakov, ki so se povsem sprostili, pa tudi ne več tako očitna, saj so Španci v tem delu celo imeli več strelov na gol. A na celotni tekmi je bil ta statistični element krepko na strani železarjev (38-16), tako da zmaga ni bila vprašljiva.

HDD Jesenice

V soboto se bodo Jeseničani ob 19. uri merili s prireditelji turnirja iz Miskolca, v nedeljo pa jih čaka na papirju najzahtevnejši tekmec, Riga. V nadaljevanje tekmovanja vodi le prvo mesto. Zmagovalec tega turnirja se bo novembra pomeril v skupini D v Asiagu, kamor so že uvrščeni danski Herning, kazahstanski Jertis Pavlodar in domači Asiago. Na finalnem turnirju januarja pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi iz dveh turnirjev tretjega kroga.



Jesenice - Jaca 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Miskolc – Arena. 180 gledalcev. Sodniki: Garbay (Francija), Ozsvath in Soltesz (oba Madžarska).
Strelci: 1:0 Remar (Manfreda, 5.), 2:0 Erman (Remar, Manfreda, 24.), 3:0 Pesjak (26.), 3:1 Golzalez (Corbo, di Sei, 35.).
Kazenske minute: Jesenice 4, Jaca 6.

Jesenice: Pavlič, Us; Erman, Tošič, Manfreda, Remar, Rajsar; Ejup, Jeklič, Dolinšek, Pesjak, Čimžar; Rakovič, Cerkovnik, Brus, Sodja, Židan; Kraigher, Glavič, Lahajnar