Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.10.2015 08:37:53
Deli članek:

Kopitar in Kralji ujeli zmagovalni ritem (video)

Hokejisti Los Angeles Kings so dosegli še četrto zaporedno zmago v ligi NHL. V domači dvorani so v soboto zjutraj po slovenskem času premagali Carolino Hurricanes s 3:0. Med strelce se je vpisal tudi Hrušičan Anže Kopitar, ki je v 49. minuti zadel za 2:0.

Že v 12. minuti je Tyler Toffoli, ki je zadel že na četrti tekmi zaporedoma in kralji so ob njegovem golu vselej zmagali, izkoristil prednost igralca več na ledu za 1:0. Isti igralec, dosegel je šest od skupno 13 golov svoje ekipe v sezoni, je končni izid postavil v 53. minuti. Med ključnimi igralci za zmago je bil tudi domači vratar Jonathan Quick, ki je zbral kar 40 obramb, in 38. v karieri ostal nepremagan na tekmi.

Zelo lep je bil tudi gol Kopitarja (na spodnjem videoposnetku pri 3:15), ki je izkoristil slabo postavljeno obrambo. Rahlo na levi strani je prejel plošček, ki ga je tja vrnil nasprotni branilec, ga z eno potezo potisnil na prosto desno stran, s tem prelisičil tudi vratarja Warda, nato pa s hrbtno stranjo palice plošček dvignil v mrežo.

Visoka zmaga ni povsem pravi odraz dogajanja na ledu. Gostje so s 40:28 dobili razmerje strelov na gol, dobili pa so tudi kar 41. od skupaj 66 bulijev.

Še naprej kraljuje Montreal, ki je v Buffalu slavil s 7:2 in postal prva ekipa v zadnjih 40 letih, ki je sezono začel z osmimi zmagami. Brendan Gallagher in Dale Weise sta zadela po dvakrat.

Washington se je veselil zmage s 7:4 na gostovanju v Edmontonu, kar tri gole pa je dosegel Jevgenij Kuznjecov, ki mu je to uspelo prvič v karieri. Kuznjecov je bil s tem tudi najzaslužnejši za peti zaporedni uspeh igralcev iz prestolnice ZDA.

Boston se je veselil zmage v New Yorku pri Islandersih s 5:3. Tampa je po golu Ondreja Palata po podaljšku slavila v Winnipegu s 4:3. Podaljšek pa so navijači videli tudi v Calgaryju, kjer je Mark Giordano poskrbel za slavje gostitelje s 3:2 nad Detroitom.