Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

HK Slavija
HK Slavija
0 02.09.2015 14:22:03

Odziv HK Slavija na članek Zgodba ni končana

Arsen Perić
Odziv HK Slavija na članek v Ekipi SN z naslovom Zgodba ni končana, z dne 29. avgusta 2015.

Pri HK Slavija bi v prvi vrsti radi poudarili, da spoštujemo klub HK Slavija Junior in da se zavedamo njegove vrednosti in vloge, ki jo ima v zaloškem in slovenskem hokeju. Klub je urejen, z mladimi pa se v klubu dela kakovostno (na kar kažejo številni uspehi v mlajših selekcijah), kar je zasluga UO kluba HK Slavija Junior, trenerjev, otrok in njihovih staršev, ki z vadninami financirajo delovanje kluba, tako kot je v drugih klubih.


Po drugi strani menimo, da se morajo vsi zavedati, da HK Slavija obstaja že vse od leta 1955, kar klub uvršča med najstarejše hokejske klube v Sloveniji, ki je z namenom sanacije dolgov dovolil odcep mladinskih selekcij, uporabo imena in ustanovitev HK Slavije Junior, kjer bi se lahko vse moči usmerile v kakovostno delo z mladimi. Ob tem je HK Slavija pomagal HK Slaviji Junior tudi pri pridobivanju terminov ledu v prvih letih obstoja, in medtem ko se je UO HK Slavija ukvarjal z več kot 100 tisoč evri dolga, ki ga je zapustila prejšnja uprava, se je zdravi del kluba – mladinske selekcije, za katere je znano, da lahko s subvencijami MOL in vadninami relativno enostavno oblikujejo finančno vzdržno delovanje – odcepil, kar je povsem normalno in sprejemljivo.

slavija jesenice ap
Arsen Perić

HK Slavija je ob tem v zadnjem času uspešno saniral dolg in normalno posluje ter ob tem dosega vidne rezultatske uspehe z ekipo predanih hokejistov in članov uprave, ki na amaterski osnovi uspešno konkurirajo znamenitim klubom. HK Slavija je v zadnjih letih pripravil veliko število akcij (Movember Game – boj proti moškim boleznim, S knjigo na hokej – zbiranje knjig za knjižnico OŠ Zalog, športni dnevi za otroke s posebnimi potrebami Centra Janez Levec, sodelovanje na športnem dnevu vrtca Jelka, vodenje ur športne vzgoje na OŠ Sostro itd.), s katerimi zasleduje svojo vizijo s plemenitim namenom. Zato lahko HK Slavija upravičeno trdi, da Slovenija in Ljubljana vesta za zaloški hokej predvsem zaradi rezultatov in akcij kluba HK Slavija v zadnjih letih in ker HK Slavija ne vpisuje najmlajših članov, je povsem jasno, da od tega posredno mnogo pridobi predvsem HK Slavija Junior.

HK Slavija se je vedno zavzemal za korektno sodelovanje in je v zadnjih letih HK Slaviji Junior omogočil brezplačne letne vstopnice za vse igralce HK Slavije Junior, uporabo članske garderobe za turnirje, uporabo LCD-ekrana v dvorani, tudi pri turnirjih smo sodelovali z materialnimi donacijami, medtem ko je HK Slavija Junior vedno dal vedeti, da zanj HK Slavija predstavlja predvsem oviro.

slavija celje
Grega Wernig

HK Slavija se močno trudi, da posluje korektno in sproti poravnava svoje obveznosti, tudi z neposrednimi posojili klubu s strani članov UO. Račun kluba je bil v nasprotju z navedbami predsednika HK Slavije Junior Brankom Matjašcem v zadnjem letu blokiran le enkrat s strani DURS-a, saj ni bil plačan DDV, ker niso bili plačani računi, izdani pokroviteljem na podlagi sponzorskih pogodb. Ob tem velja omeniti še, da otroci obeh podpredsednikov HK Slavije, ki sta bila prisotna na skupščini, trenirajo hokej v klubu HK Slavije Junior, zato je bila njuna prisotnost na skupščini povsem legitimna. Igralci HK Slavije, ki so bili na zloglasni skupščini HK Slavije, tja niso bili poslani s strani UO HK Slavije, ampak so bili tam po lastni volji, ker jih je za ta korak prepričal nekdo drug. O tem smo se z igralci že pogovorili in jih opozorili, da je bila njihova odločitev napačna, saj so s svojo prisotnostjo na skupščini slabo luč vrgli na klub HK Slavija.

948-14-slavija gw
Grega Wernig

HK Slavija ne želi pogrevati preteklosti in v javnosti obračunavati s klubom, ki bi moral biti prijateljski, ter zavračati navedb predsednika HK Slavija Junior, ki se verjetno zaveda, da marsikaj, kar navaja o našem klubu v dotičnem članku in drugod, ne drži. HK Slavija se namreč želi predvsem usmeriti v prihodnost in vzpostaviti ne samo korektno, ampak tudi prijateljsko sodelovanje s HK Slavijo Junior v dobro zaloškega hokeja, za kar bo potrebnega nekaj časa in dobre volje pri članih UO na obeh straneh. Kluba morata namreč začeti sodelovati pri promociji hokeja v Zalogu in oblikovati skupen nastop v odnosu do lokalne skupnosti, do MOL in ostalih javnosti. Oblikovati morata skupno strategijo razvoja igralcev od mladinskih selekcij do članske ekipe in skupaj poseči v vrh slovenskega hokeja. Mladi hokejisti v Zalogu morajo začeti stremeti k temu, da bodo enkrat oblekli identičen dres, kot ga na tekmah mlajših selekcij nosijo sami, le da bo ta članski. Preseči je treba nesoglasja in zablode preteklosti, ki hromijo zaloški hokej, ter se usmeriti v prihodnost, saj vsi igralci, ki hokej igrajo ali so ga ali ga bodo igrali v Zalogu, predstavljajo Slavijo iz Zaloga in ne klub g. Braneta Matjašca (predsednik HK Slavija Junior) ali klub g. Marjana Snoja (predsednik HK Slavija).

Še enkrat poudarjamo, da vse to lahko kluba dosežeta kot dve pravno formalno in finančno ločeni organizaciji, ki skupaj naredita mnogo več za zaloški in slovenski hokej kot posamezno vsaka zase, zato smo v HK Slavija pripravili predlog o sodelovanju, ki bo v prihodnjem tednu poslan UO HK Slavije Junior in predstavljen članom HK Slavije Junior, iz katerega bo razviden pristen in iskren interes HK Slavije, ki je daleč od tega, kar o našem klubu želijo prikazati drugi.

HK Slavija

Članki iz rubrike