Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
02.09.2015 12:52:31
Deli članek:

Muršaku se je odprlo (video)

V torek so bile v razširjenem ruskem tekmovanju aktivne vse tri ekipe s slovenskim pridihom.

Najbolj uspešen je bil ta večer Jan Muršak in njegov CSKA. Na domači ledeni ploskvi so Moskovčani s 5:0 premagali latvijskega predstavnika v ligi KHL Dinamo iz Rige. Pri petardi v mreži gostov je imel veliko prstov zraven prav naš napadalec, hitri Mariborčan je namreč v statistiko vpisal kar tri točke, sicer prve v sezoni. V 7. minuti je Jan s silovitim strelom na prvo dosegel zadetek za vodstvo z 1:0, nato pa je še dvakrat podal, v 28. minuti za 3:0 in v 47. za 5:0. Muršak, ki sicer igra na mestu krila, pa večino časa ob sodniških metih zasede prav mesto centralnega napadalca. Tako je v torek v slabih 15 minutah od 27 dobil 17 sodniških metov, trikrat je še streljal na gol.


Zmage v Domu sportova so se veselili tudi medvedi, ki so po kazenskih strelih s 4:3 premagali Metalurg iz Novokuznecka. Gašper Krošelj je bil v postavi, a mreže Medveščaka ni branil. Zmagoviti zadetek v loteriji je dosegel Cloby Genoway, ki se je izkazal s sijajno izvedenim kazenskim strelom.

Za gol prekratki pa so bili v torek hokejisti Slovana iz Bratislave, ki so z 2:3 klonili pred Sibirjem iz Novosibirska, odločilni zadetek pa so gostje dosegli v 56. minuti in to celo z igralcem manj. Od naših napadalcev se je v statistiko tokrat vpisal Žiga Jeglič, ki je v 31. minuti s podajo sodeloval pri znižanju zaostanka na 1:2, enkrat pa je moral tudi na klop za kaznovane. Žiga je igral več kot 21 minut, v tem času pa je le enkrat ustrelil na gol. Tudi minutaža Roka Tičarja je bila visoka, skoraj 20 minut, v tem času pa je dobil 13 od 19 sodniških metov in dvakrat ustrelil na gol.

V petek bo znova aktiven Medveščak, ki v Zagrebu pričakuje Dinamo iz Rige. CSKA bo v soboto palice doma prekrižal s Nižnekamskom, Slovan pa je prost vse do nedelje, ko bodo v Bratislavo prišli Zagrebčani.