mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk, dc
bk, dc
0 30.08.2015 22:23:25

Olimpija slavila tudi v Podmežakli

Drago Cvetanovič
Točno dva tedna pred začetkom tekem za Telemach Olimpijo v ligi EBEL in tri tedne pred začetkom nastopov za Acroni Jesenice v ligi INL sta slovenska rivala znova prekrižala palice.

To je bilo sicer že drugič v tem delu sezone, a tokrat so lahko prvič na svoj račun prišli tudi navijači, saj je prvi boj večnih rivalov potekal za zaprtimi vrati dvorane Tivoli. Po zmagi pod Rožnikom s 7:1 so boljše volje v slačilnico tudi v soboto odšli zmaji, ki so državne prvake pred tisoč navijači v Podmežakli premagali s 4:1.

Tekma je bila, kar zadeva strele na gol, precej izenačena (34:33 za Olimpijo), vendar so bili fantje, ki bodo igrali v ligi EBEL, veliko boljši pri zaključkih akcij. Veliko je bilo prekrškov, vendar ne zaradi grobe igre, temveč kot so dejali v obeh taborih, zaradi malce slabšega ledu in nenavadnih napak, zaradi česar ekipi nista veliko igrali ob izenačenih močeh, očitno pa je bilo, da se v igri z igralcem ali dvema več še ne znajdeta najbolje.

jesenice telemach olimpija hokej dc
Drago Cvetanovič

"Danes smo dobro odigrali, razen v drugi tretjini, ko igra ni bila taka, kot bi želeli, kar je posledica utrujenosti. Power play smo trenirali le dvakrat, zato se v tem elementu nismo dobro znašli, ampak do sezone imamo še tri tedne, vse napake je mogoče odpraviti. Pozna se napredek, sistem smo že bolj osvojili," je po tekmi dejal domači kapetan Miha Brus.

jesenice telemach olimpija hokej dc
Drago Cvetanovič

Svoje misli nam je zaupal tudi kapetan zelene čete Aleš Mušič: "V Ljubljani smo igrali bolj agresivno kot na Jesenicah. Kemija zaradi uigravanja še ni čisto prava, lahko pa smo zadovoljni s sistemom igre, ki je že dobro postavljen. Tokrat smo dobro odigrali tudi taktično."

Jeseničani so že v nedeljo odigrali novo prijateljsko tekmo, tokrat s slovensko reprezentanco do 20 let, ki jo je premagala z nogometnim izidom 1:0. Na tej tekmi se je železarjem pridružil tudi reprezentančni branilec Sabahudin Kovačević, ki še vedno ni našel delodajalca.


Jesenice - Telemach Olimpija 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Jesenice – Dvorana Podmežakla. 1000 gledalcev.
Strelci: 0:1 Scholz (Logar, Kaspitz, 9., PP2), 1:1 Sefič (Pesjak, Cerkovnik, 20., PP1), 1:2 Sotlar (Logar, Kalan, 24.), 1:3 Desbiens (Hebar, Kaspitz, 27.), 1:4 Selan (Pešut, Mušič, 60., EN).
Kazenske minute: Jesenice 12, Olimpija 18.

Članki iz rubrike