Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
02.09.2014 13:14:23
Deli članek:

SIJ bi še vedno vlagal v Jesenice, toda ...

Arsen Perić

Slovenska industrija jekla, ki ima v lasti med drugimi tudi jeseniški Acroni, bi bila še vedno pripravljena sponzorirati Jesenice, vendar v primeru, da bi k temu pristopili tudi drugi sponzorji.

Med zahtevami pa je tudi, da bi bilo poslovanje kluba bolj transparentno, je danes v Ljubljani povedal prvi mož SIJ Anton Černih.

Kot je dejal, s sponzorstvom za letošnjo sezono ne bo nič, ker je že september, stvari pa potekajo počasi. Bi pa bil pripravljen SIJ v prihodnje biti tudi glavni sponzor kluba, če bi se upoštevalo omenjeno. "SIJ bi dal sredstva, vendar ne želimo tega, da znova ne bi vedeli, za kaj se denar porablja oz. da se porablja nenamensko," je poudaril.

Jeseniški hokejski klub je bil večkrat slovenski prvak, prej pa tudi jugoslovanski. Pred dvema letoma je klub razglasil stečaj in bil razpuščen. Podmladek kluba je šel nato svojo pot, na Jesenicah nadaljujejo vzgojo mladih igralcev, pred kratkim pa so na Gorenjskem ustanovili nov klub HDD Jesenice, ki bo poskušal nadaljevati jeseniško člansko hokejsko zgodbo.