Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
27.08.2014 21:40:06
Deli članek:

Briançon brez prve lovorike

vszi

Številni "legionarji" spet drsali v tekmovalnih dresih.

V torek sta se dva slovenska hokejista in trener borila za prvo letošnjo lovoriko. V Franciji se je državni prvak Briançon Jake Ankersta in Gašperja Cerkovnika ter trenerja Eda Terglava na tekmi prvakov pomeril s prvakom francoskega pokala Angersom, ki je bil boljši s 4:1. Zanimivo, da so vsi zadetki padli v zadnji tretjini, Briançon je celo povedel, a dva power playa sta potek srečanja obrnila na glavo, Angers pa se je tako tekmecu maščeval tudi za poraz v finalu državnega prvenstva pred štirimi meseci.

RAZPOLOŽENI TIČAR
Novi prijateljski tekmi so odigrali hokejisti Slovana iz Bratislave. Ti so najprej s 4:1 slavili v Bansky Bystrici, kjer se je Rok Tičar prvič vpisal med strelce v novem klubu, ko je v 23. minuti zadel za izenačenje na 1:1, v 53. minuti pa je še podal pri zadnjem golu. Slovaki so se v češkem Brnu pomerili še s Kometo, kjer so slavili s 3:2 po kazenskih strelih. Rok se je spet vpisal med strelce, v 25. minuti je zadel za vodstvo z 2:0, Žiga Jeglič pa mu je ob tem zadetku podal.

Novo srečanje je danes odigral tudi Krasnodar branilca Sabahudina Kovačevića in v Tjumnu zmagal s 4:1.

Mlada Boleslav branilcev Mitja Robarja in Luka Vidmarja je prav tako odigrala dve novi prijateljski tekmi, na katerih so palice prekrižali z dvema kluboma iz lige EBEL. Proti celovškemu KAC-u so morali položiti orožje, 3:4 so bili Avstrijci boljši po kazenskih strelih. Nekaj dni kasneje se je Mlada Boleslav srečala še z Znojmom in jih spet premagala, tokrat s 7:5, Mitja pa je v 51. minuti v power playu podal za vodstvo s 5:4.

vszi


Danes so prijateljsko tekmo odigrale tudi Pardubice, ki so se predstavile hokejskim navijačem v Prostejovem, ki sicer igra v drugi češki ligi. Blaž Gregorc in soigralci so slavili s 5:1, Roberta Kristana pa tokrat ni bilo v postavi.

V Jihlavi se je ta teden srečala trojica Slovencev. Moštvo Miha Štebiha in Matica Podlipnika je gostilo Češke Budejovice Roka Pajića (tega sicer ni bilo v postavi), ki so se domov odpravile s porazom 3:5.

Havirov branilca Jurija Repeta je prišel še do ene zmage, s 3:1 je premagal Prostejov.

VISK PORAZ MEDVEŠČAKA
Pred dnevi je bil aktiven tudi Graz Miha Verliča, ki je odšel v slovaški Pieštany, kjer so Gradčani po podaljšku slavili s 6:5. Mariborčan je vknjižil svojo prvo točko pri novem delodajalcu, v 8. minuti je podal za vodstvo z 2:1. Danes so se pomerili z Žilino in na Slovaškem izgubili z 2:3.

Nocoj so na led stopili tudi hokejisti Medveščka Marcela Rodmana, ki pa so v Celovcu doživeli hud poraz. Domači rdeči zmaji so jih premagali s kar 7:3.

Do nove zmage so prišli tudi hokejisti Zvolna. Moštvo Andreja Hebarja in Damjana Dervariča je s 5:1 slavilo v češkem Zlinu, ki je sicer aktualni češki prvak. V postavi je bil tokrat le branilec Dervarič.