Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
01.09.2014 14:08:51
Deli članek:

Muršak trikrat v polno

vszi

Začetek vseh evropskih sezon se hitro bliža in ekipe te dni formo lovijo na zadnjih pripravljalnih tekmah in pretekle dni so praktično igrali vsi naši "legionarji".

CSKA iz Moskve Jana Muršaka je nastopil trikrat. V domači dvorani so Moskovčani najprej z 2:3 po kazenskih strelih izgubili pred Podolskim. Muršak se je spet vpisal v statistiko, v 16. minuti je dosegel gol z igralcem manj za vodstvo z 1:0, v prvi seriji loterije pa je bil neuspešen. Tudi, ko je CSKA premagal Mitiši s 4:2, se je Mariborčan izkazal. V 9. minuti je zadel za vodstvo z 2:1, v 45. pa še za 3:1. Nazadnje so se Jan in soigralci pomerili še z mestnimi rivali, Dinamo pa je bil boljši s 5:3.

Aktivni so bili tudi ostali trije kahaelovci. Slovan iz Bratislave Roka Tičarja in Žige Jegliča je v četrek z 1:2 po podaljšku izgubil proti Vitkovicam, Medveščak Marcela Rodmana pa je celovškemu KAC-u vrnil za hud poraz, v Domu športova so v petek medvedi avstrijske Korošce premagali s 6:1.

Eno tekmo je tokrat odigral Krasnodar Sabahudina Kovačevića, ki je pred Iževskim klonil z 1:4.

Zadnjo pripravljalno tekmo so odigrali hokejisti slovaškega Zvolna, ki so s 3:4 po kazenskih strelih izgubili v Trenčinu, Andrej Hebar in Damjan Dervarič se v statistiko nista vpisala.

Eno tekmo je odigrala tudi Mlada Boleslav Mitje Robarja in Luke Vidmarja, v Litvinovu pa je slavila s 4:3. Na eni tekmi pa so si na Češkem spet v roko segli trije Slovenci. Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca so gostile in s 3:1 premagale praško Sparto Roberta Saboliča, a je od slovenske trojice igral le Blaž.

Češke Budejovice so konec tedna dvakrat zmagale. V 4:3 so po loteriji premagale Trebič (Roka Pajića ni bilo v postavi), nemškega tretjeligaša iz Deggendorfa pa nato s kar 13:0. Pajić je v statistiko dodal dve podaji.
Nove zmage so se veselili tudi igralci Jihlave. Ekipa Matica Podlipnika in Mihe Štebiha je v Havličkuvem Brodu zmagal s 3:2, z identičnim izidom pa je Havirov Jurija Repeta izgubil v Šumperku.

Na Švedskem je novi preizkus čakal tudi Oskarshamn. Ta je do zmage s 6:3 prišel v Karlskogi, kjer David Rodman ni igral, Gašper Krošelj pa je bil tokrat drugi vratar.

V Nemčiji se je dvakrat na domači ledeni ploskvi predstavil Köln Aleša Kranjca, ki je najprej s 3:4 po podaljšku izgubil z Wolfsburgom, dan kasneje pa je s 5:2 premagal Iserlohn.