Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
29.08.2014 17:45:05
Deli članek:

Možna širitev lige NHL

Reuters

V prihodnje se mogoče obeta liga s 34 moštvi.

Do takrat, ko bo v ligi NHL vržen prvi plošček, je še kar nekaj časa. Prvi igralni dan v sezoni 2014/15 je načrtovan v sredo, 8. oktobra, a skoraj mesec in pol pred začetkom uradnega dela sezone prek Atlantskega oceana ne mirujejo. Ta teden so se pojavile govorice o širjenju lige NHL, v kateri bi v prihodnosti lahko igralo 34, in ne več 30 moštev, kot je to zdaj.

Pet mest, ki so jih omenjali v povezavi s širitvijo so Seattle, Toronto, Quebec City, Las Vegas in Kansas City, vodstvo lige NHL namreč v teh vidi trge, kjer bi hokej lahko z gospodarskega vidika uspeval.

Vodilni možje najboljšega hokejskega tekmovanja na svetu so po vseh govoricah takoj začeli miriti strasti, saj je ideja o 34 ekipah še pošteno v povojih. "Nič se ni zgodilo, kar bi spremenilo obstoječe stanje. Da, zanimajo nas določeni trgi, ki so pokazali interes. Pogovarjamo se o možnostih, a načrt o širjenju lige ne obstaja," je ta teden zatrdil namestnik komisarja lige NHL Bill Daly.

Komisar lige NHL Gary Bettman je že maja v določeni meri prvič razburkal hokejske vode, ko je obiskal Seattle in se tam sestal tudi z županom in ostalimi predstavniki mesta, da bi spoznal njihove načrte o gradnji primerne hokejske dvorane, ki je to mesto še nima. Bettman je dejal, da je dvorana prvi pogoj, da bi sploh resnejše začeli razmišljati o ustanovitvi NHL moštva v smaragdnem mestu, ki pa pred ekipo lige NHL daje prednost vrnitve ekipe lige NBA.

Nazadnje so ligo NHL razširili v sezoni 2000/01, ko sta 29. in 30. moštvo postala Minnesota Wild in Columbus Blue Jacketsi.