stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 29.05.2021 15:17:34

Jan Drozg pred ključno sezono in olimpijskimi kvalifikacijami: "Rad bi pomagal Sloveniji, a o tem odloča Pittsburgh"

Profimedia
Hokejist Jan Drozg se je po zaključeni sezoni v ligi AHL pri ekipi Wilkes-Barre/Scranton Penguins vrnil v Slovenijo, kjer po enotedenskem počitku nadaljuje priprave na novo sezono. Ta bo zanj ključna, saj je zadnja po obstoječi pogodbi s Pittsburgh Penguins. Kot je dejal, bo naredil vse, da bi dobil priložnost tudi v ligi NHL.

Pred štirimi leti ga je na naboru severnoameriške hokejske lige NHL izbrala ekipa Pittsburgh Penguins, s katero ima pogodbo še eno leto. "Načrt je, da grem jeseni nazaj v ligo AHL, kaj se bo potem odvijalo, pa bomo videli. Bo pa to ena najpomembnejših sezon zame, saj bi rad podaljšal ali podpisal novo pogodbo s Pittsburghom ali vsaj nastopil na eni tekmi NHL. To je cilj za naslednjo sezono," je povedal v današnji izjavi za medije v Mariboru.

Kot je dejal, je želja vsakega hokejista, da bi igral v NHL, in to velja tudi zanj. "Če bom imel dobro sezono, mislim, da ne bi smel biti problem, da bi mi dali priložnost odigrati eno tekmo," je povedal in dodal, da je vse odvisno od njega samega, "moje pripravljenosti in tega, kar bom pokazal v prihajajoči sezoni".

Glede na okoliščine, ki jih je močno zaznamovala epidemija covida-19, je vesel, da je bila zadnja sezona v ligi AHL sploh odigrana. "Cilj je bil, da odigramo 32 tekem nemoteno in to smo dosegli. Je pa res, da se je začelo katastrofalno, venomer se je sezona premikala, vedno znova so bili novi datumi začetka," je povedal 22-letni Mariborčan.

Medtem ko je čakal na odhod v ZDA, je začasno igral za SŽ Olimpija. "Pomembno mi je bilo, da dobim minutažo, da stopim na led, da dobim občutek za plošček. S tem se je strinjal tudi Pittsburgh, saj je tudi njim bolje, da igram kot pa sedim doma in čakam, da se sezona začne. Pomembno jim je bilo, da pridem k njim čim bolj pripravljen," je povedal.

jan drozg 20 GW
Grega Wernig

V ligi AHL je v pretekli sezoni odigral 30 tekem ter dosegel pet golov in dve podaji. Dve tekmi je izpustil zaradi covid protokolov v ekipi. "Veseli me, da sem odigral vsaj 30 tekem. Osebno mi je bila ta sezona dosti boljša kot predhodna. Imel sem dosti več minutaže, tudi trener mi je dosti bolj zaupal. Cilj te sezone je bil dosežen," je dejal.

V ZDA je potoval šele januarja letos po skoraj letu dni v domovini zaradi pandemije. Tam so po njegovih besedah ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa manj strogi kot v Sloveniji, na tekmah so bili v zadnjem obdobju tudi gledalci.

jan drozg 20 pm
Profimedia

V Mariboru se bo pripravljal na novo sezono po programu, ki ga je sestavil Pittsburgh, in pod vodstvom dolgoletnega osebnega in kondicijskega trenerja Aleša Potrča. "Po tem programu bomo delali do začetka nove sezone, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat," je še povedal hokejist, ki ga je na naboru NHL leta 2017 v petem krogu izbral Pittsburgh, s podpisom triletne pogodbe pred sezono 2019/20 pa se je v najmočnejši ligi pridružil slovenskemu zvezdniku Anžetu Kopitarju.

Morebiten nastop avgusta v olimpijskih kvalifikacijah za Slovenijo je odločitev Pittsburgha. "To bo odločil moj klub. Tu sam nimam besede. Lahko izrazim željo, da bi rad pomagal slovenski reprezentanci, a če bo Pittsburgh rekel ne, to pomeni ne. Če bo rekel da, se bom pa z veseljem udeležil, saj mi je bilo vedno v čast igrati za slovensko reprezentanco," je še dejal.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike