Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sm
sm
0 28.05.2021 10:33:45

Krimovke po naslov, derbija v Super ligi: Zadnji vlak za zaključni turnir

Balinarki Krima in Pivke
BZS
Konec tedna prinaša zaključek ženskega prvenstva ter pomembne obračune v moški Super ligi. Kot kaže bodo zmagovalni pokal v nedeljo popoldne dvignile balinarke ljubljanskega Krima, ki v zadnjih dveh krogih potrebujejo le še točko.

Z remijem na nedeljskem derbiju v Pivki si je ljubljanski Krim na široko odprl vrata do nove prvenstvene zvezdice. Varovanke Mihe Sodca so večji del prvenstva prebile na vrhu lestvice, do potrditve še enega v nizu naslova prvakinj pa jih loči le še točka, ki bi jo znale osvojiti že v soboto v Miljah, tako da bi bil nedeljske mestni derbi proti Šiški zgolj prestižnega pomena.

Bron še ni oddan
Iz drugega mesta nihče ne more izriniti Pivke Oro Met, ki ima kar sedem točk naskoka pred najbližjimi zasledovalkami. Pivčanke so doslej vpisale le en poraz in bi glede na razmerje moči proti tekmicam v zadnjih dveh krogih znale prvenstvo zaključiti z zelo zavidljivim seštevkom točk. Zelo napeto pa bo v boju za bron, kateremu se lahko nadejajo vsaj tri, če ne celo štiri ekipe. Z minimalno prednostjo v seštevku dobljenih iger je trenutno tretji Agrochem Hrast, a imata tako Bistrica kot Deskle še vedno realne možnosti, da preskočita Kobjeglavke.

Bitka za prvo mesto
Prave poslastice čakajo balinarske navdušence v Super ligi, ki bo v soboto in nedeljo ponudila tako bitke za vrh lestvice, kot za mesto na zaključnem turnirju. Kobjeglavski Agrochem Hrast in koprska Marjetica se lahko derbija skupine A lotita dokaj sproščeno, saj sta obe moštvi že uvrščeni na zaključni turnir, vendar bo vsekakor pomembno, katero bo odločilne boje pričakala iz prvega štartnega mesta.

Še bolj pomembna dvoboja čakata lanska finalista Skalo in Trato. Branilci naslova iz Sežane so sezono odprli s štirimi zmagami, s podaljšanjem zmagovitega niza proti Škofjeločanom pa bi potrdili mesto med elitno osmerico. Za Gorenjce sta dvoboja s Kraševci še zadnja možnost za podaljšanje sezone, saj sta poraza proti Velenju močno ogrozila lov na zmagovalni oder.

»V soboto v Sežano prihaja Trata iz Škofje Loke, ki je 15-kratni državni prvak Slovenije. Mislim, da so Škofjeločni favoriti, ampak mi se ne damo. Prednost domačega terena bo zelo pomembna. Upam, da v soboto zmagamo mi in se uvrstimo v play off,« je derbi napovedal vodja sežanske zasedbe Miran Hrvatič. Vloge favorita se kot hudič križa otepajo tudi Škofjeločani. »Pripravljeni smo na težko tekmo. Mirno lahko rečem, da je Skala na sobotni tekmi favorit, vendar verjamem v svojo ekipo. Dali bomo maksimum, da tekmo zmagamo. Zavedamo se, da je to naš zadnji vlak za zaključni turnir,« se težavnosti položaja zaveda igralec in vodja Trate, Damjan Sofronievski. Zaenkrat odlično kaže novincem med elito iz Velenja, ki bi si z novima zmagama praktično že zagotovili zaključni turnir, a se tudi Krimovci zagotovo ne nameravajo zlahka predati.

Obračuna med Slovenijo in Hrvaško
Prihodnji teden bosta na delu obe članski selekciji. Moška reprezentanca se bo v sredo v Ljubljani pomerila s Hrvaško, ženska izbrana vrsta pa bo v prestolnici opravila priprave, na katerih je ravno tako predvidena pripravljalna tekma s hrvaško reprezentanco.



V sredo čaka prva letošnja akcija moško člansko izbrano vrsto, ki se bo na balinišču BŠK Krim na Rakovniku pomerila s Hrvaško. Srečanje se bo začelo ob 16.30, selektor Davor Janžič pa bo imena osmerice izbrancev objavil do petka. Balinarska zveza Slovenije bo zagotovila neposreden prenos tekme na svojih spletnih kanalih.

Od petka do nedelje bo Ljubljana gostila tudi priprave ženske reprezentance. Selektor Miha Sodec je na zbor povabil 12 kandidatk, v primeru odpovedi pa bo morda vpoklical tudi kakšno rezervo. Za petek popoldne je predvidena tudi pripravljalna tekma s Hrvaško, ki pa še ni dokončno potrjena.

V Italiji se približuje končnica
V italijanski Serie A je bil v soboto odigran 11. krog. Med slovenskimi balinarji sta se zmage veselila Anže Petrič in Aleš Borčnik v dresu BRB Ivree.

Z zmago na gostovanju pri Mareneseju si je BRB Ivrea tudi matematično zagotovila mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice. Aleš Borčnik in Anže Petrič sta za goste zabeležila 55 točk v štafetnem zbijanju, Petrič je bil kljub 47 zadetkom poražen v hitrostnem zbijanju, v katerem je Borčnik z enakim rezultatom prepričljivo slavil.

Dejan Tonejc je moral z Novento priznati premoč prvaku Gaglianicu, slovenski reprezentant pa je slavil v igri posamezno ter doživel poraz v dvojici. Blizu prvi točki v sezoni je bil Loanese, ki pa je na koncu moral priznati premoč Saluzzu. Gregor Oprešnik je k tesnemu porazu prispeval remi v igri v krog ter zmago v igri dvojic, Žan Sodec pa je rezmiziral v dvojici in trojki ter slavil v natančnem zbijanju. Davor Janžič in Jure Kozjek sta bila z La Perosino v soboto prosta.

Serie A, 11. krog: Marenese - BRB Ivrea 8:19, Gaglianico - Noventa 19:8, Saluzzo - Loanese 14:12, La Perosina prosta.

Lestvica: Gaglianico in La Perosina 16, BRB Ivrea 14, Noventa 10, Saluzzo 6, Marenese 4 in Loanese 0 točk.

Galerija
Značke: balinanje, šport

Članki iz rubrike