aleksander sekulic slovenija af Svet24.si

Selektor Sekulić prepričan, da bodo Francozi ...

medved Svet24.si

Pozor, na območju Dobja opazili hlačati medveda

meghan-markle Svet24.si

Meghan praznuje 40 let! Tako ji je voščila ...

traven purgar rdeca zvezda Reporter.si

Svetlana Makarovič bi ob tem ponorela: ...

20210716-01071570 Necenzurirano

Šircelj bi odprl Slovenijo tujim loterijskim ...

Princ Harry, Meghan Markle (2) Njena.si

Harry in Meghan pokazala prvo sliko hčerkice

Kaja Grozina in Jaka Hafner Njena.si

Ljubezen po domače: Kaja srečno zaljubljena

ou
ou
0 28.05.2021 18:07:52

Slovenski odbojkarji izgubili uvodno tekmo lige narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila uvodno tekmo lige narodov. V Riminju jo je s 3:1 (-22, 18, 34, 18) premagala Srbija.

* Sejmiščna dvorana v Riminiju, brez gledalcev, sodnika: Mokry (Slovaška), Rolf (ZDA).
* Srbija, Kovačević 22, Kapur, Peković, Krsmanović 4, Ivović 13, Jovović 2, Luburić 29, Podraščanin 10, Lisinac 3, Batak, Perić, Simić, Atanasijević, Todorović, Vučićević, Kovač.
* Slovenija: T. Štern 14, Pajenk 10, Kozamernik 12, Gasparini 1, Vinčić 1, Štalekar, Ž. Štern 2, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret 1, Urnaut 14, Čebulj 11, Možič.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je izgubila svojo zgodovinsko, prvo tekmo lige narodov. V Riminiju, kjer bo 16 reprezentanc odigralo vse tekme lige, jo je v ponovitvi finala z zadnjega evropskega prvenstva s 3:1 premagala Srbija, evropski prvak.

Tako kot predlani v Parizu so Slovenci dobili prvi niz, v naslednjih treh so bili boljši tekmeci. Bržčas je bil odločilen maratonski tretji niz, v katerem so imeli svoje priložnosti tudi Slovenci, a ga na koncu izgubili s 34:36.

V srbski vrsti, že zmagovalki tega tekmovanja, ki tako kot slovenska ni pokazala svoje najboljše odbojke, kar pa je za ta čas povsem razumljivo, je bil nezaustavljiv Dražen Luburić. Dosegel je 29 točk, Uroš Kovačević jih je dodal 22, pri Sloveniji sta jih 14 vknjižila Tine Urnaut in Tonček Štern.Nekaj težav pri sprejemu je Slovenijo, za katero se tekmo začeli Dejan Vinčić, Tonček Štern, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Jani Kovačič, na začetku tekme pahnilo v zaostanek z 2:5, toda varovanci Alberta Giulianija so se hitro zbrali. Spretno so izkoriščali napake tekmeca in s serijo točk prišli do vodstva 13:10.

Selektor Srbije Slobodan Kovač, tudi nekdanji slovenski selektor, je bil prisiljen vzeti odmor, ki sadov ni obrodil takoj, saj sta Urnaut z napadom in Vinčić z asom vodstvo še povišala na 17:12. Toda za tem so se Srbi začeli bližati, prišli na točko zaostanka, vendar Slovenci jim preobrata niso dopustili, niz se je končal s slovensko zmago 25:22.

Tako kot v prvem nizu so imeli tudi na začetku drugega Slovenci težave s sprejemom, najprej jim jih je povzročal Marko Ivović, nato še Marko Podraščanin, po dveh zaporednih asih slednjega so Srbi povedli s 6:1. Začetni nalet so evropski podprvaki zaustavili, vzpostavili ravnotežje, toda približati se jim niso mogli. Pomagale niso niti menjave, v igro so vstopili Žiga Štern, Mitja Gasparini in Gregor Ropret, Srbi so zanesljivo dobili drugi niz.

V tretjem nizu Slovenci vendarle niso dovolili, da jim je tekmec že na začetku ušel. Je pa imel pobudo, dolgo časa je vodil za točko ali dve, na 18. točki sta bili ekipi izenačeni. Urnaut je Slovenijo popeljal v vodstvo 20:19 in tudi 21:20, Podraščanin jo je z blokom Pajenku za 21:23 Slovence spravil v težave, a Kozamernik mu je vrnil in ekipi sta bili spet izenačeni. Tako kot še nekajkrat v maratonski končnici, ki pa je kljub dvema zaključnima žogama Slovenije vendarle pripadla Srbom.

Slovenci so se nato v četrtem nizu še nekaj časa držali, as Luburića pa za 13:10 v srbsko korist pa je napovedal njihov potop. Zaostali so z 11:18, takrat je bilo njihovih upov konec.

Članki iz rubrike