stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

bk
bk
0 23.02.2021 08:26:43

Kralji Anžeta Kopitarja vroči kot tabasco: Za druge mogoče, za nas ne

Reuters
Po slabem startu v sezono so ta trenutek, verjeli ali ne, Kralji našega Anžeta Kopitarja najbolj vroče moštvo lige NHL.

Prav nihče od preostalih 30 udeležencev najboljše hokejske lige na svetu se namreč trenutno ne more pohvaliti s petimi zaporednimi zmagami. No, Kingsi se lahko.

Ti so sicer še vedno na turneji (začeli so jo v Arizoni), na kateri bodo do 28. februarja odigrali še tri tekme. V noči na četrtek bodo palice znova prekrižali s St. Louisom, nato pa jih čakata še dve tekmi v Saint Paulu v Minnesoti. Potem se bodo po slabih 14 dneh vendarle vrnili domov.

Poletno igro iz Phoenixa so brez težav prenesli tudi v St. Louis. Tam domači hokejisti na prvem obračunu niti enkrat niso zatresli mreže gostov. Jonathan Quick je bil sijajen; za svoj 54. shutout v karieri, sicer pa za drugega v sezoni, je zbral 31 obramb. Tokrat se je strelsko najbolj izkazal veteran Dustin Brown, ki je prispeval dva gola, za vodilnega pa je v prvi tretjini poskrbel Gabriel Vilardi z igralcem več na ledu.

Brown je tako poskrbel za češnjo na svoji torti. V Enterprise Centru je Američan odigral svojo 1200. tekmo rednega dela v karieri, s čimer se je pridružil petim še aktivnim igralcem, ki so dosegli ta mejnik. Vse tekme je odigral v dresu Kraljev; dosegel je 669 točk.

"Niti malo nismo presenečeni," je na vprašanje o sijajnem nizu petih zmag odvrnil glavni trener Kraljev Todd McLellan: "Pridobili smo potrebno samozavest, igralci so se uigrali, imamo dobro ekipo. Igramo pametno, imamo dobrega čuvaja mreže, igra ob igralcu več nam daje krila. Ali to preseneča? Nas ne, morda pa preostali hokejski svet."

Anže tokrat v statistiko ni vpisal točke, kar se je kapetanu moštva iz Hollywooda pripetilo prvič po 2. februarju, sicer pa je na 14 od 17 tekem to sezono vknjižil vsaj eno točko. Skupno jih ima 21, s 17 podajami pa je šesti podajalec lige. Letos sicer strelsko prednjači Edmontonov napadalec Connor McDavid, ki ima kar 37 točk. (bk)

Značke: kopitar, nhl, los-angeles

Članki iz rubrike