mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 11.01.2020 07:45:16

Kopitar IZLIL DUŠO: Dončić? VSE SI ZASLUŽI! Toda veste kaj? Meni se TUDI SMILI! In to zato, ker ga...

Anže Kopitar iz Združenih držav Amerike.

Športniki se delijo na tiste, ki se zavedajo, in tiste, ki se ne zavedajo. Sploh ko se pogovarjamo o športnikih, ki niso uspeli le v okvirih svoje discipline, temveč so s svojim udejstvovanje dosegli globalno slavo ter poskrbeli za lagodno življenje več generacij svojih potomcev. Nekateri razumejo, kakšno odgovornost s seboj nosi tak - seveda prigaran, a to ne spremeni ničesar - blagoslov, drugi ne bodo razumeli nikoli. Naš najboljši hokejist vseh časov se je zavedal in razumel vedno, z dozorevanjem iz mladeniča v gospoda pa se je to le še okrepilo. Ko se je pojavil na vratih garderobe gostujočega moštva takoj po koncu tekme njegovih Los Angeles Kingsov v Las Vegasu, je bilo to razvidno skupaj s spoštovanjem dolge poti iz Evrope v ZDA in iz Teksasa v Navado, našega dela in predvsem vseh vas, bralcev sijajnega pogovora, ki je v tej garderobi nastal posebej za vaše oči in vaša ušesa. Pogovor o najbolj aktualni realnosti in o nekoliko širšem kontekstu.

Ustrašili smo se, da vas v Las Vegasu sploh ne bomo mogli srečati - večer prej je na vaš nerodno padel vratar Dallasa, za nekaj časa ste obležali na tleh, ni bilo videti dobro. 
Bil je kar neprijeten dogodek, name je priletel z vso težo in mi pri tem zvil vrat. Ostalo je nekaj bolečine, ki sem jo čutil tudi na tekmi v Las Vegasu, toda saj veste, da radi rečemo, kako zelo žilavi smo hokejisti. Recimo, da se je to pokazalo tudi tokrat, saj ni bilo niti najmanjše možnosti, da bi zaradi te bolečine kakšno tekmo izpustil.

V mestu greha ste prišli do zmage, toda verjetno je težko govoriti o čem tako ali drugače pomembnem sredi take sezone, v kateri se je Los Angelesu večina stvari podrla? 
Sezona je, kakršna je, lestvica govori svojo zgodbo in v tem pogledu imate prav. Toda mi nismo tukaj, da bi razmišljali na tak način. Logika ameriških lig in ameriških ekip je drugačna, vsake tekme se skušamo lotiti, kot da bi o nečem odločala, in smo zadovoljni, kadar naredimo tako pozitivne stvari, kot smo jih tokrat.

Kje v taki športni realnosti, ki je Evropi in Evropejcem pogosto težko razumljiva, ekipa najde motivacijo, da potuje okrog in igra ogromno število tekem rednega dela, pri tem pa nikoli ni videti, kot da se je vdala v usodo? Je ta profesionalizem tako močan? 


Vsekakor gre za izjemo močan profesionalizem, tu imate prav. Vsekakor je nekoliko težje za starejše, bolj izkušene igralce, kajti mladi z motivacijo nimajo posebnih težav, saj jim je v tem sistemu v želji uveljaviti še v okolju te lige precej vseeno, kje je njihova ekipa na lestvici, ko igrajo svoje tekme. Skušajo se dokazati, opozoriti nase, vsaka odmevna predstava je tu približno enako pomembna. Starejšim je v tem pogledu težje, nekaj motivacije moramo najti drugod, se pa toliko bolj zavedamo odgovornosti, ki jo nosi ta poklic in vse, kar nam je dal. Za nas je pogosto največja stvar to, da igramo eden za drugega. Nihče si ne more privoščiti, da bi nekdo poleg njega trdo delal in si prizadeval, on pa bi gledal v zrak ter čakal naslednjo sezono. To preprosto ne gre. Ekipni duh je izjemno močan, posebej pri Kingsih ga ni nikoli manjkalo.

Kako se ta sezona sklada ali ne sklada s tistim, kar ste pričakovali poleti, ko ste se nanjo pripravljali? Kako močno je razočaranje? 
Iskreno povedano pred sezono nismo vedeli, pri čem smo. Bilo je nekaj zadev, ki so nas navdajale z optimizmom, po drugi strani pa nismo vedeli, kako bo ekipa reagirala v tej fazi prenove. Rekel bi, da nikakor nismo pričakovali repa razpredelnice, hkrati pretirano visokih ciljev nismo mogli imeti, v vsakem primeru pa je pomembno, da se z nastalim položajem znamo spoprijeti. Pri čemer je zadnje obdobje vendarle pomembno, saj se mi zdi, da ekipa dela korake v pravo smer oziroma navzgor.

Kje ste vi s svojo kariero v smislu dejstva, da ste bili del šampionske zasedbe Los Angelesa, zdaj pa se morate v določenih zrelejših letih, v katera ste vmes prišli, spoprijemati s to povsem drugačno realnostjo? Kako kot kapetan Kingsov načrtujete leta, ki so vam še preostala v ligi: se lahko ta ekipa v tem času toliko postavi, da boste še kdaj igrali za velike stvari? 
Prepričan sem, da se bo postavil. Resnično verjamem v načrt, ki ga je sestavil in mi ga predstavil naš športni direktor - mislim, da ima vizijo vrnitve Los Angelesa v drugačne vode. S tem v mislih tudi načrtujem svojo prihodnost. Če me taisti športni direktor ne bo poklical in mi dejal, da moram kam drugam - kar se v Ameriki sicer lahko zgodi -jaz zagotovo ne bom dobil nobene želje, da bi šel kamorkoli.

CELOTEN EKSKLUZIVNI INTERVJU IZ ZDRUŽENIH DRŽAV AMERIKE SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike