Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
10.09.2014 20:30:27
Deli članek:

Naveza Kuralt-Ograjenšek že dejavna

Arsen Perić

"Legionarji" že v polnem pogonu v Franciji, drugi ruski in češki ligi.

Prve tekme v novi sezoni so v torek odigrali v Franciji, kjer pa moštva moči niso merila v državnem prvenstvu, temveč so se borila za točke v ligaškem pokalu, kjer se bori vseh 14 ekip iz najboljše lige ter drugoligaš Bordeaux in pa francoska reprezentanca do 20 let.

Briançon je prvi obračun z 2:4 izgubil v Lyonu, kjer se Gašper Cerkovnik v statistiko ni vpisal, poškodovanega Jaka Ankersta ni bilo v postavi, zadnja tedna se je namreč naš napadalec ubadal s poškodbo prepone, a se je v četrek soigralcem že pridružil na treningih na ledu.
Epinal ni imel večjih preglavic s Strasbourgom, katerega je ugnal s 6:1. Anže Kuralt in Ken Ograjenšek sta sodelovala pri dveh golih (za vodstvo z 1:0 v 2. minuti in za 6:1 v 60.), prvi kot strelec, drugi kot podajalec. Gašpr Sušanj se v statistiko ni vpisal, Andrej Hočevar pa je obranil 34 oziroma 97 odstotkov strelov.
Grenoble Mitja Šivica (med strelce v tretji seriji loterije ni vpisal) in Jakoba Milovanovića (ni ga bilo v postavi) je doma z 1:2 po kazenskih strelih izgubil z Gapom, kjer Boštjan Goličič ni igral, saj mora "odsedeti" kazen, ki si jo je prislužil konec prejšnje sezone. Bordeaux Dejana Žemve pa je v Brestu s 4:5 izgubil po podaljšku.

PRVA PODAJA ZA PAVLINA
V drugoligaškem ruskem razširjenem prvenstvu pa sta prvi tekmi odigrala tudi Neftekamsk in Krasnodar. Prvi, kjer igra Andrej Tavželj, je na domači ledeni ploskvi z 1:2 izgubil po kazenskih strelih, drugi je v Iževsku klonil z 1:5, Sabahudina Kovačevića pa ni bilo v postavi. Karaganda Žiga Pavlina pa je vknjižila že drugo zmago v dveh tekmah, danes je SaryArka s 6:4 premagala Nižni Tagil, naš branilec pa je v zadnji minuti, ko so igrali z igralcem več, podal pri zadnjem golu, ki je padel v nebranjeno mrežo.

PODLIPNIK IN ŠTEBIH MOGOČE V EKSTRALIGO
Danes so bili aktivni tudi hokejisti v drugi češki ligi. Češke Budejovice Roka Pajića so v Trebiču izgubile s 3:5, Havirov Jurija Repeta pa se je s 4:3 po podaljšku veselil zmage v Havličkuvem Brodu. Naš branilec je tokrat vknjižil prvo točko, ko je v 33. minuti v power playu podal za znižanje zaostanka na 2:3.
Jihlava Matica Podlipnika in Miha Štebiha je doma s 3:0 odpravila Prostejov, verjetno pa sta bila slovenska branilca zelo vesela tudi zaradi dejstva, ker so ju včeraj dodali tudi v postavo ekstraligaša Mlade Boleslavi, kjer sicer igrata Mitja Robar in Luka Vidmar.
Mlada Boleslav namreč nima podružničnega moštva in je morala na svoj prijavni seznam moštva v ligo dodati še nekaj imen. Klub se je oziral po celotni drugi ligi, med desetimi igralci iz različnih klubov pa so kot edina branilca izbrali prva naša reprezentanta, ki bosta tako v prihodnje čakala tudi na morebitni vpoklic v najboljše češko tekmovanje.