Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.06.2021 19:08:25

Nemci po izenačenju v zadnji minuti še do polfinala

Profimedia
Hokejska reprezentanca Nemčije se je uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva elitne skupine v Latviji, potem ko je v današnjem četrtfinalu premagala Švico po kazenskih strelih s 3:2 (0:1, 1:1, 1:0; 1:0).

Švica - Nemčija 2:3 (1:0, 1:1, 0:1; 0:0) - po kazenskih strelih
* Dvorana Olimpijski športni center, sodniki: Ansons (Latvija, Romasko, Lazarev, Šalagin (vsi Rusija).
* Strelci: 1:0 Untersander (Alatalo, Kurashev, 16.), 2:0 Herzog (Scherwey, Bertschy, 34.), 2:1 Kuhnhackl (Rieder, NOwak, 38.), 2:2 Gawanke (Kahun, Noebels, 60.).
* Kazenski streli: Meier za Švico, Kahun in Noebels za Nemčijo.
* Kazenske minute: Švica 0, Nemčija 14 minut.

Nemški reprezentanci, ki si je uvrstitev v polfinale zagotovila v torek na zadnji tekmi predtekmovanja in obenem z zmago proti Latviji vrata odprla še Kanadi, je uspel veliki met. Prvič po 11 letih so namreč Nemci spet v polfinalu in s tem v igri za medalje. Doslej zadnjo so Nemci dobili daljnega leta 1953.



A pot do tja ni bila lahka. Švica je z disciplinirano igro brez napak (na tekmi niso imeli Švicarji niti ene izključitve) v prvi polovici tekme prevladovala, prednost pa spremenila tudi v zadetka. Ramon Untersander v 16. in Fabrice Herzog v 34. minuti sta zadela, a se je hitro pokazalo, da prednost ne bo dovolj velika.

Že v drugi tretjini je znižal Tom Kühnhackl, potem pa je Nemčija celotno zadnjo tretjino lovila zadetek, ki bi ji omogočil vsaj dodaten del igre. Ko je že kazalo, da bo Švica, sicer v zadnjih minutah izrazito obrambno naravnana, uspešna, pa je Nemcem ob tveganju brez vratarja uspelo izenačili v zadnji minuti, za 2:2 je poskrbel Leon Gawanke.

V podaljšku nobena od ekip ni želela preveč tvegati, pri kazenskih strelih pa so bili mirnejši Nemci. za Švico je namreč zadel le Timo Meier, pri Nemčiji pa je imel v zadnji seriji priložnost za zmago Marcel Noebels in jo tudi izkoristil.

Današnja tekma pa je lahko tudi dobra napoved za Nemčijo; šele drugič po letu 1992 so namreč Nemci zmagali v četrtfinalu, leta 2010 pa je v doslej zadnjem uspešnem četrtfinalu premagala prav Švico in pozneje končala na četrtem mestu.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike