Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 01.06.2021 09:35:19

SŽ Olimpija začela projekt lige IceHL! Veliko je novega, kaj vse zmaje čaka v naslednjih mesecih? (FOTOGALERIJA)

Domen Jančič
Točno 11 dni je minilo, odkar smo na tivolskem ledu nazadnje spremljali naše hokejiste, takrat v reprezentančnih dresih. A med risi je bilo tudi več hokejistov Slovenskih železnic Olimpije – starih in novih –, ki so se po zgolj devetih dneh počitka spet vrnili na delo. Včeraj so namreč zmaji še uradno začeli projekt liga IceHL.

Novi glavni trener Mitja Šivic je na zadnji majski dan prvič zbral večino svojega moštva. Včeraj dopoldne so bili tako zmaji v mali tivolski dvorani, kjer so prestali take in drugačne teste, rezultati pa bodo Šivicu ponudili temelj njihove priprave.

"Tekmovalno gremo na raven, ki bo od nas zahtevala veliko. Zelo zadovoljen sem, da smo že naredili prve teste, da bomo ta teden videli, kje smo, in da bomo do takrat, ko bomo stopili na led, to poskušali dvigniti, izboljšati. Dejstvo je, da v ligi IceHL ne bomo najbolj kakovostni med vsemi, lahko pa smo najbolje pripravljeni," je, ko je včeraj prvič kot glavni trener stopil pred nas, povedal Šivic. V naslednjih dneh bodo igralci prestali še več testov, po prvih rezultatih pa je šef Olimpijine klopi spodbudno zatrdil: "Presenetljivo dobri so."

mitja sivic 2 21 dj
Domen Jančič

V prihodnjih tednih bo ekipa skupaj trikrat na teden, vsak posameznik pa se bo moral ob tem osredotočiti tudi na vadbo, pri kateri bo pilil osebne pomanjkljivosti. "Tisti dnevi, ko bomo skupaj, bodo peklenski. To sem jim že povedal. Junija bo treba stisniti. Vsi skupaj imamo super priložnost, da se pokažemo in nekaj naredimo. Zdi se mi, da je okrog nas več dvomljivcev kot optimistov. Biti moramo veliko bolj delavni kot druge ekipe, pa bomo dvomljivcem zaprli usta," je prepričan Šivic, ki mu bo kot pomočnik pomagal Matic Kralj, za tretjega trenerja pa pogovori še potekajo. SŽ Olimpija ima tudi novega zdravnika, dr. Toma Cvetkoviča, ki je zadnjo sezono deloval na Jesenicah.

sz olimpija 21 dj
Domen Jančič

Z JESENIC ŠE JAKA ŠTURM, NOV TRETJI VRATAR
Ekipa ima že nekaj časa sestavljeno igralsko okostje. Z Jesenic je prišlo pet igralcev, nazadnje pa je pogodbo s SŽ Olimpijo podpisal napadalec Jaka Šturm. Na mizi ima ponudbo tudi 18-letni branilec, strelec odločilnega gola na sedmi tekmi finala DP, Bine Mašič, ki se hkrati spogleduje z najboljšo mladinsko švedsko ligo, iz Slavije Junior pa se v Tivoli seli 17-letni vratar Luka Kolin. Na preizkušnji bosta več mesecev branilca Andraž Zibelnik in Tine Klofutar; slednji je nazadnje igral na Norveškem, pred tedni pa med risi treniral tudi pod taktirko Matjaža Kopitarja. Vodstvo zdaj išče še tri tujce – branilca in dva napadalca. Želja je, da bi v Ljubljano privabili hokejista, kakršen je bil John Hughes, izvrstni napadalec, ki je pri svojih 20 letih prišel v Evropo, dve leti zatem pa k nekdanji Olimpiji.
"Imeli bomo pet peterk, osem branilcev, 15 napadalcev in tri vratarje. Tujci bodo morali delati razliko, morali bodo znati 'kupiti' našo identiteto in kulturo, razumeti, kam prihajajo, in biti hkrati dobri ljudje. Čaka nas veliko vzponov in padcev, dobri ljudje pa znajo to pokončno prenesti," je pojasnil Šivic.

zan us luka kalan sz olimpija 21 dj
Domen Jančič

Osem slovenskih igralcev iz pretekle sezone – Žiga Pešut, Luka Vidmar, Gal Koren, Nejc Brus, Martin Bohinc, Luka Ulamec, Anej Kujavec in Tilen Spreitzer – so pri SŽ Olimpiji odslovili, a tudi zanje pustili vrata odprta, če bi se kdaj želeli vrniti v zmajevo gnezdo.

OSEM PRIPRAVLJALNIH TEKEM
Pred začetkom lige IceHL, ki se začne 17. septembra, zmaje čaka osem tekem. S kom se bodo pomerili, bo klub razkril v kratkem, za zdaj pa so le pri Albi 19 objavili, da se bodo 13. avgusta z zmaji pomerili v Szekesfehervarju. Igralci bodo imeli v tretjem tednu julija možnost, da že stopijo na led, takrat prostovoljno, v ponedeljek, 26. julija, pa se bodo priprave na ledu začele še uradno.


SEVER SE JE PRESELIL V PISARNO
Tudi v klubski pisarni je prišlo do spremembe. Napadalec Mark Sever, ki dela magisterij na ekonomski fakulteti, se je namreč poslovil od igranja in 22-letni Ljubljančan bo odslej generalni sekretar kluba. To delo je doslej odpravljal Dušan Lepša, ki odhaja v pokoj.

SŽ Olimpija bo v svojih mladinskih vrstah vzgajala prihodnje člane prvega moštva. Tako bodo najstniki že prihodnjo sezono tekmovali v članskih tekmovanjih, v državnem prvenstvu, v ligi IHL in v mladinski IceHL. Nekega dne si na Celovški 25 želijo ob ekipi v ligi IceHL imeti podružnično ekipo še v ligi AHL.

Trenutna postava SŽ Olimpije
Vratarji: Paavo Hölsä, Luka Kolin, Žan Us
Branilci: Kristjan Čepon, Mark Čepon, Tine Klofutar*, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Miha Štebih, Andraž Zibelnik*
Napadalci: Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Gregor Koblar, Aleš Mušič, Žiga Pance, Anže Ropret, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Blaž Tomaževič, Miha Zajc
Trener: Mitja Šivic
Pomočnik trenerja: Matic Kralj
* na preizkušnji
Galerija

Članki iz rubrike