Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.06.2021 21:52:55

Kanadčani niso zmogli sami, pomagali so jim Nemci

Profimedia
Po današnjih zadnjih tekmah predtekmovanja na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju v Latviji so znani vsi četrtfinalisti. Kot zadnji so si vstopnici priborili Nemci in Kanadčani, ki so morali na svojo uvrstitev počakati na razplet tekme Nemčija - Latvija (2:1).

Potem ko so v skupini A v ponedeljek brez četrtfinala ostali Švedi, je podobna usoda danes grozila tudi Kanadi.

Na prvi današnji tekmi je namreč Kanada po kazenskih strelih izgubila s Finsko z 2:3. Na ta način je Kanada prišla do desete točke, toda ta ji še ni zagotavljala uvrstitve v četrtfinale. O njeni usodi sta tako na zadnji večerni tekmi odločali Nemčija in Latvija. Zanimivo je bilo, da bi neodločen izid po rednem delu v nadaljevanje SP odpeljal obe ekipi, v tem primeru bi izpadla Kanada.

Na koncu se je razpletlo brez nemškega taktiziranja, ob nemški zmagi pa so si oddahnili tudi Kanadčani. Nemčija je hitro povedla, zadela sta John-Jason Peterka (4.) in Marcel Noebels (7.), toda domači so se pred omejenim številom gledalcev (prvič so vstop dovolili 900 gledalcem) zaostanek znižali. A to ni bilo dovolj, zato so domači močno pritisnili, ob koncu dve minuti igrali brez vratarja in iskali izenačenje, toda ostalo je pri tesni zmagi Nemčije.



Američani so s 4:2 ugnali Italijane. V tej skupini je na prvem mestu končala ekipa ZDA, drugi so bili Finci, tretji Nemci, četrti pa Kanadčani, ki so imeli sicer enako število točk kot Kazahstan, toda dobili medsebojno tekmo.

V skupini A danes ni bilo tako dramatično, Čehi pa so s 7:3 dobili prestižni sosedski obračun s Slovaki. Češka je tako prehitela sosedo na lestvici in končala na tretjem mestu. Favorizirana Rusija je zvečer s 6:0, pet golov je dosegla že v prvi tretjini, odpravila Belorusijo, medtem ko so Švicarji s 6:3 premagali Britance.

Četrtfinalni pari v četrtek so tako Rusija - Kanada, Švica - Nemčija, ZDA - Slovaška in Finka - Češka.

Značke: sp, latvija

Članki iz rubrike