Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.05.2021 22:27:46

Švedi doživeli največi polom v zgodovini SP, Američani in Čehi v četrtfinalu

Profimedia
Derbi kroga današnjega dneva na hokejskem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Rigi med Švedsko in Rusijo je po kazenskih strelih dobila slednja s 3:2 in tekmece poslala domov. ZDA so si zagotovile četrtfinale z zmago z 2:0 proti Nemčiji, Češka pa s slavjem po kazenskih strelih z 2:1 proti Danski.

V skupini A je Češka po kazenskih strelih z 2:1 ugnala Dansko, najprej je dansko vodstvo v 46. minuti izničil Dominik Kubalik, pri kazenskih strelih pa so nato Čehi zadeli vse štiri strele, Danci, ki so že odigrali vseh sedem tekem in so končali prvenstvo, pa tri od petih.

V boju med Rusijo in Švedsko so slednji povedli v deveti minuti in vodili vse do 53. minute, takrat pa so Rusi zadeli dvakrat, uspešna sta bila Anton Slepišev in Aleksander Barabanov. Švedi so se v podaljšek izvlekli po zadetku Victorja Olofssona v 56. minuti.

V podaljšku odločitve ni bilo, pri kazenskih strelih pa so Švedi zadeli le dva od petih strelov, Rusi enega več, odločilnega pa Vladimir Tarasenko. To pa je pomenilo, da se od nadaljnjega tekmovanja poslavljajo enajstkratni svetovni prvaki - Švedov prvič po letu 1937 ne bo med osem najboljših.


Tudi sicer so iz te skupine že znani vsi četrtfinalisti, to so Rusi, Švicarji, Slovaki in Čehi. V torek bodo v zadnjem predtekmovalnem dnevu igrale Švica - Velika Britanija, Slovaška - Češka in Rusija - Belorusija.

V skupini B je ekipa ZDA četrtfinale potrdila z goloma Jasona Robertsona (39.) in Colina Blackwella (60.), Norveška pa je s 3:1 odpravila Kazahstan.

V zadnjem krogu bodo v torek Američani igrali proti zadnjeuvrščeni Italiji, Finska bo igrala proti Kanadi, Nemčija pa proti Latviji. Finska in ZDA sta že v četrtfinalu, medtem ko v igri ostajajo Kazahstan, Nemčija, Kanada in Latvija.

Od torka dalje pa bodo v Latviji na tekmah lahko tudi gledalci, saj je latvijski parlament dovolil obisk tekem cepljenim in tistim, ki so preboleli covid-19.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike