mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 09.02.2019 22:18:20

Na Bledu za konec poraz po podaljšku

Jurij Kodrun
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 3., zadnjega kroga turnirja evropskega izziva na Bledu po podaljšku izgubila z Belorusijo z 2:3 (0:1, 1:1, 1:0; 0:1).

Slovenci so domači prijateljski turnir, ki je selektorju Ivu Janu že služil tudi kot dobra priprava na glavni cilj sezone, aprilsko drugoligaško SP v Kazahstanu, končali s porazom. Na Bledu so sicer dosegli še dve zmagi, pred tem so premagali Italijo (2:1) in Madžarsko (4:1), in osvojili prvo mesto.

Belorusija na Bled ni pripotovala v najmočnejši postavi, a kot je že pred tekmovanjem poudaril Jan, je turnir zanj predvsem priložnost, da vidi napredek novih reprezentantov in da lahko - potem ko je na prvem tekmovanju te vrste novembra v Belorusiji imel na voljo precej pomlajeno zasedbo - računa tudi na večino standardnih reprezentantov.

Na Bledu se je izkazal predvsem prvi slovenski napad, ki je po daljšem času spet zaigral skupaj, Žiga Jeglič-Robert Sabolič Rok Tičar, Slovenci pa so bili dokaj uspešni v napadu, medtem ko bodo morali v obrambi še odpraviti nekaj napak.

Danes je priložnost med vratnicama dobil še tretji vratar na turnirju Žan Us (v zadnjem hipu je vskočil namesto poškodovanega Luke Gračnarja), potem ko sta v četrtek in petek branila Gašper Krošelj in Matija Pintarič.

Slovenci so bili v prvi tretjini v podrejenem položaju, tekmeci so si pripravili več priložnosti, a se je Us večkrat izkazal, le v 14. minuti je bil nemočen. Pozneje pa je tekmecem ubranil še poskus po hitrem samostojnem prodoru. Na slovenski strani je imel najlepšo priložnost Rok Tičar, a odbitega ploščka z enega metra ni spravil v skoraj prazno mrežo, pozneje pa sta zapretila še Nik Simšič in Matic Podlipnik.



V nadaljevanju so domači stopnjevali ritem in prevzeli pobudo, niso pa bili učinkoviti. Ne David Rodman, ne Miha Zajc, ne Miha Verlič niso našli poti ploščku v mrežo, vratar Belorusije Aleksander Borodulja pa je imel tudi v nadaljevanju veliko dela.

Kazalo je, da Slovenci kljub stopnjevanju pritiska ne bodo zadeli, a je nato v 34. minuti pred golom Zajc spretno preusmeril plošček v mrežo. Dve minuti zatem je Podlipnik zadel okvir gola, sledil pa je hladen tuš za domače, saj so gostje po eni redkih priložnosti v tem delu po protinapadu spet povedli. Že pred koncem tekme pa so Slovenci ostali brez Jana Urbasa, ki je zaradi poškodbe prepone dvoboj predčasno končal.

V zadnjo tretjino so domači krenili z jasno željo po izenačenju in preobratu, a so bili tekmeci dovolj trdni, da kljub pritisku zadetkov ni bilo, Slovenci pa so imeli še težave z izključitvami. Nato pa je Zajc v 48. minuti podvojil svoj strelski izkupiček večera in z močnim strelom po podaji Gregorja Koblarja poskrbel za 2:2.

Ker novih zadetkov do konca rednega dela ni bilo, sta ekipi odigrali še podaljšek; v tem pa so bili po dveh zapravljenih priložnostih Slovenije po protinapadu uspešni gostje.

Slovenija - Belorusija    2:3 (0:1, 1:1, 1:0; 0:1).

Bled - Ledena dvorana, gledalcev 600, sodniki: Juhasz (Madžarska), Trilar (Slovenija, glavna), Hribar, Bergant (oba Slovenija).

Strelci: 0:1 Suško (Gostev, 14.), 1:1 Zajc (Jeglič, Tičar, 34.), 1:2 Mohorev (39.), 2:2 Zajc (Koblar, 48.), 2:3 Grecki (Suško, Goroško, 64.).
Kazenske minute: Slovenija 10 + disc. kazen igre (Hebar), Belorusija 8 + 10 + disc. kazen igre (Kaznadej).

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike