Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.02.2019 22:09:27

Salonit poskrbel za gnečo na drugem mestu

arhiv Ekipe
Odbojkarji Salonita Anhovo so z zmago v derbiju 15. kroga 1. DOL za moške proti Calcitu Volleyju poskrbeli za gnečo na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Kanalci so se z zmago 3:1 izenačili s Kamničani pri 32 točkah, isto število točk pa ima tudi Maribor, ki je gladko zmagal v Šoštanju.

Kamniški odbojkarji so v Kanalu gladko dobili prvi niz, a nato se je razigral kanalski blok na čelu z Gregorje Basanežejem, ki je trikrat zaustavil kamniške napadalce, še trikrat pa so bili uspešni njegovi soigralci. Do 14. točke sta bili ekipi izenačeni, vendar so z blokom Basaneža domačini prišli do štirih točk prednosti (19:15). Kamničani so se domačinom še približali na dve točki zaostanka, a je Dalibor Tomić izkoristil drugo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

Calcit je tudi v tretjem nizu naredil veliko napak, statistiki so jih našteli deset, kar je bilo občutno preveč, da bi lahko bili konkurenčni. Podobno kot v drugem nizu so Kanalci do odločilne prednosti prišli po izenačenju na 15. točki, saj so s tremi zaporednimi gostom pobegnili za tri točke (18:15), kar se je izkazalo za odločilno.

Čeprav so v četrtem nizu Kanalci sredi niza z dvema zaporednima asoma Ireneja Karnela vodili že s 14:8, šest točk prednosti pa so imeli tudi po bloku Matica Vrtovca (22:16), so vse do zadnje točke trepetali za zmago. S točko razpoloženega Dimitrija Babkova so se jim Kamničani v sami končnici približali le na točko zaostanka (22:23). Varovanci Aleša Hribarja so ubranili tudi eno zaključno žogo, vendar je nato njihov servis končal v avtu, tako da so se treh točk veselili odbojkarji Salonita.


"Mislim, da smo danes zasluženo zmagali. Obe ekipi imata svoje težave, ki pa smo jih morali odmisliti. Borili smo se kot levi, kar se nam je obrestovalo," je bil po tekmi zadovoljen trener Salonita Igor Šimunčić.

"Tekmo smo začeli dobro, boljši smo bili v vseh elementih igre, v nadaljevanju tekme pa se je naša igra začela 'razpadati'. Verjetno je to tudi davek velikega števila tekem v zadnjem obdobju, saj smo z ACH Volleyjem odigrali še enkrat toliko tekem, kot naši nasprotniki v slovenski ligi. Že če bi bili v polni zasedbi, bi se to moralo poznati na utrujenosti naših igralcev, z vsemi temi težavami pa je to še toliko bolj izrazito. Ni kaj, Salonit je zmagal zasluženo," je po tekmi dejal gostujoči trener Aleš Hribar.

Maribor v Šoštanju ni imel težav. Čeprav je veliko grešil na servisni črti, pa je bil v drugih elementih dovolj dober, da je že prvi niz gladko dobil. V drugem so domači povedli s 4:1, to pa je bilo tudi njihovo edino omembe vredno vodstvo. Gostujoči napad in blok pa jima več ni dovolil, ne v drugem ne v tretjem nizu.

Hoče so v petek po zaslugi njenih tujcev Miomirja Crnjanskega in Darka Filipaša presenetile Hišo na kolesih, a so se zadnjega mesta znebile le za en dan. Črnuče so vrnile z zmago proti Panviti Pomgradu, ki ji letos ne gre in ne gre. Črnučani so prvi niz dobili dokaj zanesljivo, drugi v napeti končnici, nato pa so zašli v krizo. Prekmurci so na začetku tretjega niza povedli s 7:1, domači so jih lovili, jih še pravočasno tudi ujeli, a kot da so pri lovljenju izgubili preveč moči, "v podaljšku" so bili bolj zbrani gosti. Ti so do srede četrtega niza še gojili upanje po preobratu, a ko so domači ušli za nekaj točk, je njihova igra povsem razpadla, na koncu so samo opazovali, kako Črnuče dosegajo točke.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike