giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

archie Svet24.si

Ugiba se, komu je Archie vse bolj podoben!?

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

eksplozija gorica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Eksplozija v Gorici terjala tri ...

andrej in konstantin Svet24.si

Dragulj slovenske kulture in zgodovine, ki ga je ...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

Jacqueline Kale Njena.si

Zvezda nove sezone Ljubezni po domače zmagala v ...

STA
STA
0 09.02.2019 19:33:11

Trstenjakovi srebro, Leškijevi bron v Parizu

Reuters
Slovenski judoistki Tina Trstenjak in Andreja Leški sta na prvem prvokategornem grand slamu sezone v Parizu osvojili srebrno in bronasto kolajno. Olimpijska prvakinja Trstenjakova je morala po 3:05 minute podaljška priznati premoč Francozinji Clarisse Agbegnenou, Leškijeva pa je v boju za bron premagala Japonko Aimi Nouchi.

Zadnji dvoboj večera med Trstenjakovo in Agbegnenoujevo, olimpijsko in svetovno prvakinjo ter prvo in drugo s svetovne lestvice, je bil poslastica za vse poznavalce juda v nabito polni dvorani Bercy. Komentar tekme ga je označil kar za prvi judoistični dvoboj trenutno na svetu, v katerem je imela Trstenjakova priložnost, da pred domačo publiko užene Francozinjo in nažene strah v kosti tekmicam. Na koncu je Francozinja razmerje zmag in porazov dvignila na 5:3 v svojo korist.

V dvoboju je varovanka Marjana Fabjana bistveno bolje od Francozinje pripravljala položaj za met, Agbegnenoujevo pa je krasila hitra reakcija, s katero je odgovarjala na napade Celjanke. Slovenska reprezentantka je zabeležila več nevarnih poskusov od tekmice, na koncu pa je bila Francozinja srečnejša in spretnejša.

Pred tem je Leškijeva iz ljubljanskega Bežigrada v boju za bron premagala Japonko Aimi Nouchi, ta je lani v dolgoročni pripravi na olimpijske igre v Tokiu 2020 dobila tri grand slame, in se ji oddolžila za lanski poraz v Budimpešti. Minuto in 14 sekund pred koncem je Koprčanki, ki jo v prestolnici trenira nekdanji celjski šampion Rok Drakšič, uspel odločilni ipon.

Značke: judo, svetovni pokal

Članki iz rubrike