Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 08.08.2018 09:10:33

Ekskluzivno z novim slovenskim selektorjem Ivom Janom: Vsi ne bodo zadovoljni

Arsen Perić
Z njim smo doslej opravili že ogromno intervjujev tako v vlogi aktivnega hokejista kot nato tudi trenerja, še več je bilo neuradnih pogovorov, ko smo včeraj zavrteli njegovo telefonsko številko, pa smo ga prvič naslovili z gospodom selektorjem. »Samo selektor, pustite gospoda, še vedno sem isti, ko sem bil,« je v smehu pripomnil Ivo Jan.

Sprejeli ste novo nalogo, najpomembnejšo v našem hokeju, ki prinaša velik izziv. Kako gledate na novo poglavje v svoji karieri?
Na novo nalogo ne gledam z velikimi očmi, tudi v reprezentanci bom trener profesionalne ekipe. Občutki so dobri; če ne bi bili, se za to ne bi odločil. Nič pa se ni spremenilo, še vedno sem tak, kot sem, krvav pod kožo. Veselim se tega izziva.

Še vedno ste mlad trener, postali ste tudi drugi najmlajši šef klopi risov v zgodovini. Ko vam je Dejan Kontrec ponudil novo službo, se je pojavil kakšen zadržek, da je ne bi sprejeli?
Vase, v to, ali bi bil sposoben za to delo, nisem dvomil. Odgovora nisem mogel dati takoj, saj take odločitve ne sprejmeš čez noč. Vzel sem si dovolj časa za premislek in tudi moj delodajalec mi je moral dovoliti; če mi ne bi, selektorskega mesta ne bi sprejel. V Italiji sem zelo zadovoljen, moje delo spoštujejo. Odločitev ni bila lahka. Vem, da sem še na začetku trenerske poti, a če tovrstnega izziva ne bi sprejel, bi si to čez nekaj časa gotovo očital.


Koliko ste seznanjeni z ozadjem dogajanja zadnjih dveh sezon v reprezentanci, kjer vse zagotovo ni delovalo, kot bi moralo?
Kaj se je dogajalo v zadnjem času, me niti ne zanima. S fanti se dobro poznamo, z njimi sem bil na SP na Poljskem, vedo, kakšen je moj način dela, takrat sem vodil tudi nekaj treningov, ko mi je Nik Zupančič dal proste roke. Vedo, kaj pričakovati, nekatere sem že treniral pri Olimpiji, pa tudi pri Grazu. Igralci se pogovarjajo med sabo in vedo, kaj pričakujejo od mene. Sem tak, kot sem, vedno sem bil načelen; kar sem rekel, sem rekel in stal za tem. Spoštovati moraš fante in fantje morajo spoštovati tebe. Če trener vzpostavi tako ozračje, sem prepričan, da ne bi smelo biti večjih zapletov.

Pričakujete, da boste tako ozračje vzpostavili brez večjih težav?
Da. Moj način dela vsebuje zelo veliko komunikacije z igralci. Z nekaterimi seveda komuniciraš več, z nekaterimi manj, tudi na podlagi tega, koliko so oni odprti. Mene zanima, kaj se dogaja v slačilnici. Upam, da bodo fantje toliko pošteni do sebe in do mene, da bodo povedali, kaj se dejansko dogaja, in da bomo našli tisto pot, na kateri bodo vsi zadovoljni.

CELOTEN INTERVJU Z IVOM JANOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Značke: hokej, slovenija, selektor, jan, ivo

Članki iz rubrike