peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

STA
STA
0 07.08.2018 21:54:44

Mrakova in Macarolova neuradno že z normo za OI

Po ponedeljku, ko je brezvetrje preprečilo nastope jadralcem na svetovnem prvenstvu za olimpijske razrede v danskem Aarhusu, so danes v razredu 470 nadaljevali zadnje plove pred odločilno regato za medalje. Po sedmih urah na vodi so odjadrali en plov, Tina Mrak in Veronika Macarol sta ga končali na 14. mestu in se s tem prebili na skupno 11.

V sredo je sicer na SP predviden rezervni dan, ko bi organizatorji lahko nadomestili manjkajoče regate - v ženski konkurenci 470 manjkajo tri -, a ženskega 470 ni na razporedu nastopajočih jadralnih razredov. Iz tega je mogoče sklepati, da se zanje svetovno prvenstvo zaključuje s sedmimi odjadranimi plovi.

"Danes je bil res zelo naporen dan, na morju smo bili sedem ur in uspeli izpeljati le en plov. Sva popolnoma izčrpani. Regatni odbor je imel velike težave s postavitvijo startne linije in imeli smo kar okoli osem ponovitev. Potem nam je le uspelo izpeljati en plov v vetru do največ 7 vozlov in še tega nisva najbolje odvozili, tako da je za nama spet eno povprečno jadranje," je današnji dan povzela Veronika Macarol.

Slovenija ima, resda za zdaj še neuradno, tudi že olimpijsko normo za Tokio 2020. "Po jutrišnjem razporedu ženske ne jadramo, moški pa. Me naj bi torej zaključile s sedmimi plovi, kar pomeni, da naj bi Slovenija kot devetouvrščena država, saj Japonke ne štejejo, naredila normo. Je pa ta informacija v tem trenutku še povsem neuradna," je o tej temi dejala Mrakova.Japonski kot državi gostiteljici naslednjih OI namreč pripada mesto ne glede na uvrstitve japonskih jadralcev, zato ne zasedejo enega od osmih razpoložljivih mest.

Obstaja pa tudi možnost, da bi se Slovenki še uvrstili v regato za medalje: vodstvo tekmovanja namreč še razrešuje protest med nizozemsko in švicarsko ekipo; če bi ga dobili Nizozemki, bi Švicarki izpadli iz deseterice, Slovenki pa bi se tako uvrstili na deseto mesto in s tem v regato za medalje.

V vodstvu ostajata Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (23 točk), drugi sta Britanki Hannah Mills in Eilidth McIntyre (28 točk), tretji pa Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (33 točk). Slovenki imata na 11. mestu 81 točk.

Značke: jadranje, sp

Članki iz rubrike