macron 1 profi Odkrito.si

FOTO: Brigitte Macron navdušila v beli obleki!

amir abdaković Svet24.si

Voznik avtobusa v Ljubljani: "Ne morem gledati ...

Molk Petisvet

O vsem tem je najbolje molčati!

liberija, denar Svet24.si

Izginilo za 87 milijonov evrov sveže tiskanih ...

Vladimir Putin, svč Svet24.si

FOTO & VIDEO: Putin je v roke vzel novo rusko ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

STA
STA
0 07.08.2018 15:40:03

Plavalci končno s prvenstvom do 21 let?

Tehnična komisija Evropske plavalne zveze (Len) je v ponedeljek v Glasgowu obravnavala predloge sprememb v plavanju, kjer je med najpomembnejšimi predlog, da mladi plavalci do 21 let dobijo svoje tekmovanje. O uvedbi bodo pri Lenu odločali na oktobrskem kongresu.

Predlogi so še različni, saj je ena od možnosti, da bi dekleta tekmovala do 20. leta starosti, plavalci pa do 22. leta in zato bo tehnična komisija opravila dodatno analizo. Po zdajšnjem sistemu so dekleta z mladinskim evropskim prvenstvom in s 17 leti že postale članice, fantje pa leto starejši, kar je bil izredno težak preskok, zdaj pa naj bi mladi dobili novo tekmovanje za lažji prehod med elito.

Bržkone bo prvo tovrstno tekmovanje na sporedu leta 2021, pa čeprav je Azerbajdžan z Bakujem pripravljen tekmo gostiti že prihodnje leto.

Tehnična komisija je predlagala tudi, da bi se prvenstva v kratkih bazenih zaradi večjega števila disciplin razširila s petih na šest dni.

Slovenski trenerji pa so Lenu predlagali, naj razmisli o razširitvi polfinala po vzoru atletike z dveh na tri skupine oziroma na 24 plavalcev, kar bi številnim državam močno povečalo število plavalcev v popoldanskem televizijskem terminu.

"Zelo pomembno je, da je krovna evropska zveza prvič na skupni sestanek povabila vse trenerje, da podajo svoje mnenje o novostih, ki si jih želijo," pa je sestanek komentiral trener Petra Johna Stevensa, Luka Berdajs.

Značke: plavanje, ep, mladi

Članki iz rubrike