Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.08.2018 20:45:20

Tina Šutej na EP končala v kvalifikacijah

www.alesfevzer.com
Tina Šutej (Kladivar Celje) je na evropskem prvenstvu v atletiki v Berlinu v kvalifikacijah v skoku s palico preskočila le 4,20 metra in se ni uvrstila v četrtkov finale, čeprav kvalifikacije še potekajo. To je bil edini slovenski nastop dneva na olimpijskem stadionu v nemški prestolnici.

Šutejeva je v prvem poskusu preskočila štiri metre, nato pa je na 4,20 m letvico dvakrat gladko podrla in je imela le še en poizkus na tej višini. V tretjem tudi ni bila prepričljiva, vendar je letvico preskočila in ostala v tekmovanju.

Sledila je višina 4,35 m, na kateri je bila Šutejeva prvič s pokrčenimi koleni daleč od uspeha, saj ni niti končala premeta prek letvice. Tudi v drugem in tretjem skoku ni bila uspešna, v zadnjem je šla celo s celim telesom pod letvico.


Devetindvajsetletna Šutejeva, edina slovenska atletska finalistka olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru in nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, je nastopila kot šesta po vrsti v skupini A, skupaj v obeh kvalifikacijskih skupinah pa je 27 tekmovalk.

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale najboljše dvanajsterice je bila 4,55 m, kar je pet centimetrov več od najboljšega letošnjega dosežka Ljubljančanke, ki zadnja leta živi in trenira v Celju.

Letošnja sezona slovenske rekorderke ni potekala po načrtih, zimsko sezono je v celoti izpustila zaradi poškodbe, ki se je vlekla tri mesece. Tudi poleti so jo spremljale zdravstvene težave, nobena hujša, zato je kmalu po začetku poletnega dela izpolnila normo za EP in jo nato tudi večkrat potrdila.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike