900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 25.05.2022 18:50:58

Peklenska skupina! Ljubljančani dobili tekmece v Evropi

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so na žžrebu v Tampereju dobili tekmece v skupinskem delu lige prvakov. Zmaji bodo tekmovali v skupini B, njihovi nasprotniki pa bodo finski TPS Turku, nemški Wolfsburg in švicarski Zug.

Skupinski del lige prvakov se bo začel septembra, Ljubljančane pa čaka šest tekem, po tri doma in v gosteh.

Priložnost za nastop so ljubljanski hokejisti dobili v začetku meseca, ko je Donbas Doneck zaradi vojne v Ukrajini izstopil iz tekmovanja, vodstvo lige pa je posebno vabilo dodelilo ljubljanskemu klubu.

Žreb so opravili ob pomoči nekdanjih finskih zvezdnikov Samija Kapanena in Ollija Jokinena v Tampereju, bil je delno delegiran, saj v istih skupinah niso mogli pristati klubi, ki nastopajo v istem tekmovanju. Iz lige ICEHL, kjer nastopa tudi ljubljanski klub, bodo v sezoni 2022/23 v ligi prvakov igrali še VSV Beljak (skupina F), Fehervar (skupina D) in Red Bull Salzburg (skupina E).

Sistem tekmovanja predvideva preboj po dveh najboljših iz vsake skupine v izločilni del, kjer bo tako igralo 16 ekip. Izločilni boji se bodo začeli sredi novembra, prvak pa bo znan 18. februarja.

V žrebu so bila moštva razdeljena v štiri kakovostne bobne, v najmočnejšem so bili predstavniki držav ustanoviteljic lige in lanski prvak Rögle Ängelholm, SŽ Olimpija je kot povabljena ekipa pristala v četrtem bobnu, potem pa za tekmece dobila Turku iz tretjega, Wolfsburg iz drugega in Zug iz prvega bobna.

"Nastopanje v CHL je zgodovinskega pomena za naš klub, Ljubljano in ves slovenski hokej. Ponosen sem na pot, ki smo jo prehodili v zadnjih letih in verjamem, da se bomo dostojno kosali z evropskimi hokejskimi velikani. To je velika spodbuda za nadaljnje korake, razvoj kluba in prepričan sem, da bo tudi magnet za slovenske hokejske navdušence," je po žrebu dejal predsednik kluba Miha Butara.

"Že pred žrebom smo vedeli, da nas čakajo odlični nasprotniki, dejstvo je, da so vse ekipe zelo kakovostne. Veselimo se, da prihajajo tako velike ekipe v Tivoli in nestrpno pričakujemo začetek tekmovanja, ki zagotovo ne bo lahek. To, da v Slovenijo prihaja CHL, je pika na i vsemu dobremu delu, ki ga je klub opravil v preteklih letih. Naredili bomo vse, da bomo svojo kožo drago prodali," pa je prvo dejanje lige prvakov pospremil trener zeleno-belih Mitja Šivic.

Lige prvakov 2022/23
- skupina A
Aalborg Pirates
Sparta Praga
Jukurit Mikkeli
Lulea

- skupina B
SŽ OLIMPIJA
TPS Turku
Grizzlys Wolfsburg
Zug

- skupina C
Slovan Bratislava
Raperval Jona Lakers
Red Bull München


Tappara Tampere

- skupina D
GKS Katovice
Fehervar
Lions Zürich
Rögle Ängelholm

- skupina E
Stavanger Oilers
Ilves Tampere
Fribourg Gotteron
Reb Bull Salzburg

- skupina F
Comarch Cracovia
Straubing Tigers
VSV Beljak
Färjestad Karlstad

- skupina G
Grenoble
Frölunda Göteborg
Mountfield
Eisbären Berlin

- skupina H
Belfast Giants
Davos
Skelleftea AIK
Ocelari Trinec

X

Članki iz rubrike