Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(sm)
(sm)
0 25.05.2022 10:47:11

Slovenke proti Hrvaticam s polovičnim izkupičkom

Slovenski ekipi balinark, zgoraj članice, spodaj ekipa U-18
BZS
Nedeljsko srečanje ženskih članskih in mladinskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške v Postojni v organizaciji BK Postojna je prineslo zelo izenačena obračuna, v katerih so pri mladinkah Slovenke slavile s 13:9, pri članicah pa klonile z 10:14. V državnih ligah na vrhu lestvice ni sprememb, v soboto pa slovenski podprvaki iz Škofje Loke začenjajo nastope v moškem evropskem klubskem pokalu.

Ob odlični organizaciji članov Balinarskega kluba Postojna so lahko številni ljubitelji balinanja v nedeljo v mestu pod Sovičem uživali v vrhunskih predstavah najboljših slovenskih in hrvaških balinark. Istočasno sta se merili članski in mladinski zasedbi, v prijateljskem dvoboju pa je na koncu vsaki izbrani vrsti pripadla po ena zmaga.

Zaključek po okusu Hrvatic

V članski konkurenci so Hrvatice že v prvih klasičnih igrah napovedale odločen napad na zmago, nato pa sta Nina Volčina in Tadeja Petrič z uspešnima nastopoma v hitrostnem zbijanju poskrbeli za izenačenje. V natančnem zbijanju je bila za Slovenijo uspešna Tanja Marc, za Hrvaško pa Nives Jelovica, z zmago v igri v krog pa je za prvo vodstvo Slovenk poskrbela Klara Puhanič. Zaključek dvoboja se ni odvil po željah balinark v zeleno-modro-belih dresih, saj so južne sosede slavile v vseh treh igrah in se domov vrnile s prestižno zmago.

Slovenske mladinke potrdile kakovost

V dvoboju mladinskih zasedb je slovenska reprezentanca začela z vodstvom 5:3, za katerega so bile z zmagami zaslužne Veronika Vrabec in Leja Vehovec v igri dvojic ter Aneta Fidel v igri posamezno, točko pa je v isti disciplini prispevala tudi Eva Žerjal. Slednja je nato slavila v igri v krog, Leja Vehovec pa je bila suverena v natančnem zbijanju in igri posamezno; zmago sta v štafetnem zbijanju potrdili Rebecca Martulaš in Eva Žerjal.

"Lahko sem zelo zadovoljen s prikazanim. Veseli me, da se je obrestovalo dobro delo na pripravah. Kljub porazu so članice odigrale na visoki ravni in proti eni najboljših svetovnih reprezentanc so odločale malenkosti. V naši igri je še kar nekaj rezerv, tako da bomo pred letošnjimi najpomembnejšimi tekmami morali še izpiliti nekaj malenkosti," je dogajanje v Postojni pokomentiral selektor Dejan Koren.

Slovenija – Hrvaška 10:14
Dvojica: Petrič, Ludvik – Fučak, Nimčević 13:2
Dvojica: Zule, Pevec – Marelja Bošnjak, Vojković 4:8
Posamezno: Jenčič – Bajrić 3:13
Posamezno: Marc – Jelovica 7:7
Hitrostno zbijanje: Volčina – Fučak 32:28
Hitrostno zbijanje: Petrič – Vojković 30:30
Natančno zbijanje: Zule – Jelovica 13:16
Natančno zbijanje: Marc – Bajrić 18:13
Krog: Puhanič – Vojković 19:14
Dvojica: Pevec, Jenčič (Ludvik) – Nimčević, Jelovica 2:13
Posamezno: Zule – Marelja Bošnjak 8:12
Štafetno zbijanje: Volčina, Petrič – Bajrić, Vojković 34:37
Slovenija U-18 – Hrvaška U-18 13:9
Dvojica: Vehovec, Vrabec – Vukelić, Žagar 13:2
Dvojica: Martulaš, Žigman – Širola, Stepančić 6:10
Posamezno: Fidel – Margan 11:8
Posamezno: Žerjal – Maršanić 8:8
Hitrostno zbijanje: Martulaš – Maršanić 17:28
Krog: Žerjal – Burić 14:12
Natančno zbijanje: Vehovec – Margan 15:0
Natančno zbijanje: Fidel – Žagar 9:10
Dvojica: Vrabec, Žigman (Fidel) – Margan, Cocaj (Širola) 7:11
Posamezno: Vehovec – Vukelić 13:0
Štafetno zbijanje: Martulaš, Žerjal – Maršanić, Širola 26:20

Škofjeločani po evropski četrtfinale

V soboto popoldne čaka škofjeloško Trato v črnogorskem Tivtu dvoboj osmine finala moškega evropskega pokala. Aktualni slovenski podprvaki bodo imeli proti domači Palmi težko nalogo, saj so se črnogorski prvaki za evropske nastope okrepili s slovenskim reprezentantom Martinom Zdaucem, v svojih vrstah pa imajo ob številnih izkušenih črnogorskih balinarjih tudi mlad biser, Gracijo Stjepčevića.

Kljub temu škofjeloška zasedba v Črno goro ne misli odpotovati z belo zastavo, kar je potrdil tudi Damjan Sofronievski: "Okrepljeni domačini bodo zagotovo v prednosti v tekaških disciplinah. Po drugi strani moramo mi iskati in izkoristiti svoje priložnosti v klasičnih igrah. Gremo po zmago." Ob "Softiju" bodo v zasedbi Trate glavno breme nosili Tadej Premru, Miha Tomše in Damjan Urbančič, ki bo skupaj z Luko Kokljem poskušal domačinom izmakniti kakšno točko v tekaških disciplinah. Slovenski prvak Agrochem Hrast je neposredno uvrščen v jesenski četrtfinale.

Brez sprememb na vrhu

Pretekli konec tedna je postregel z obračuni v 1. ligi – članice, prvih in drugih moških ligah ter ligi U-14, vodilne ekipe pa so zadržale svoja mesta. V ženski konkurenci proti prvemu naslovu prvakinj korakajo balinarke Pivke Oro Met, v boju za moško superligo najbolje kaže Planini Kranj, najbližje napredovanju v prvo ligo sta Tržič Orodjarstvo Knific in hrpeljski Jadran, pri najmlajših pa si vrh lestvice delita Kozlek in OBZ Notranjska. 

Galerija

Članki iz rubrike